MENIU CAUTĂ

Roger Federer va juca la Roland Garros 2019, după o absență de trei ani. Cum și-a motivat decizia

Distribuie

Tenismenul elvețian Roger Federer a anunțat că anul acesta va participa la două turnee pe zgură: Madrid și Roland Garros. În ultimii trei ani, fostul număr 1 mondial nu a jucat pe această suprafață, motivând că preferă să se pregătească pentru turneele pe iarbă și pe hard programate în partea a doua a anului.

Roger Federer a făcut acest anunț înaintea startului turneului de la Dubai, care se desfășoară în această săptămână. „După ce am lipsit de pe zgură timp de trei ani, corpul meu este pregătit, eu sunt pregătit. Am discutat programul cu familia, cu echipa mea și am hotărât că este timpul. Va fi frumos să revină pe zgură”, a declarat elvețianul.

A infirmat zvonul privind retragerea

Acesta a negat zvonul conform căruia a hotărât să participe la Roland Garros, pentru că ar intenționa să se retragă la sfârșitul anului 2019. „Ceea ce vreau să spun este că nu înseamnă că voi juca pentru ultima dată pe zgură, având în gând să mă retrag la finalul sezonului. Nu asta era ideea. M-am gândit serios la acest lucru de unul singur, izolat. Vreau sau nu vreau să joc pe zgură? Iar răspunsul a fost da”, a explicat Federer, citat de site-ul britanic express.co.uk.

Roland Garros este turneul de Mare Șlem la care Roger Federer are cel mai slab palmares, deoarece a câștigat trofeul o singură dată (2009). În total, elvețianul care va împlini 38 de ani în august a triumfat de 20 de ori la turneele de Mare Șlem.

Poate te interesează și Marius Copil, locul 74 în clasamentul ATP. Horia Tecău, locul 29 la dublu

Citește mai multe despre roger federer pe Libertatea.

Comentarii