România va fi reprezentată de 57 de sportivi, de la 6 discipline, la cea de-a opta ediție a Jocurilor Francofoniei 2017, găzduită în perioada 21-30 iulie de orașul Abidjan din Coasta de Fildeș.
Delegația țării noastre, compusă din 81 de persoane, va fi condusă de secretarul general al Ministerului Tineretului și Sportului, Mircea Popa, iar purtătorul de drapel va fi Alexandru Mihai Manole, component al lotului național Under-21 de tenis de masă.
Sportivii români vor purta la acest eveniment un echipament nou, prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.
Echipamentul de prezentare este compus din sacou bleumarin și pantaloni bej, la masculin, și sacou și fustă bleumarin cu cămașă albă și eșarfă tricoloră la feminin. Treningurile sunt tot bleumarin cu elemente de tricolor, iar tricourile au culoarea albă.
România va fi reprezentată de 57 de sportivi la Jocurile Francofoniei 2017. Avem echipament de prezentare
„Sportivii care reprezintă România ar trebui să aibă o ținută uniformă, una care trebuie folosită în aeroport, una la prezentarea echipei naționale la un eveniment și așa mai departe.
Vorbim despre imaginea României și de multe ori se întâmpla ca sportivii să meargă la competiții cu ce găseau pe acasă, unii în negru, alții în alb. De aceea vreau să avem un echipament de prezentare”, a spus Marius Dunca în cadrul conferinței de presă.
Lotul României pentru Jocurile Francofoniei este următorul:
Atletism (15 sportivi): Bianca Ghelber-Perie, Florina Pierdevară, Monica Mădălina Florea, Cristina Ioana Bujin, Roxana Bîrcă, Bianca Lazăr Fazekas, Mihaela Pușcașu, Adrian Vasile, Alexandru Mihăiță Novac, George Cătălin Zaharia, Cosmin Ilie Dumitrache, Cristi Nicușor Boboc, Valentin Voicu, Petre Nicolae Rezmiveș, Andrei Gafița;
Tenis de masă (2 sportivi): Alina Zaharia, Alexandru Mihai Manole;
Lupte libere și lupte africane (15 sportivi): Mădălina Linguraru, Simona Pricob, Mădălina Caia, Mădălina Simona Tudor, Denisa Iuliana Fodor, Kriszta Incze, Cătălina Axente, Adina Elena Popescu, Marin Filip, Raul Mihai Donu, David Dobre, Roman Duscov, Vasile Mădălin Mînzală, Ion Pîslaru, Vasile Caraș;
Judo (5 sportivi): Mădălina Stoica, Ana Maria Ioniță, Andrada Ionela Secrieru, Luca Kunszabo, Alexandru Constantin Raicu;
Baschet feminin (12 sportive): Diana Alexandra Moraru, Ioana Andreea Ghizilă, Alexandra Dumitrache, Ana Ferariu, Isabella Antonia Lovasz, Kincso Kelemen, Alina Maria Podar, Teodora Neagu, Kim Sonia Ursu, Alina Crăciun, Dora Denisa Ardelean, Paula Lenart;
Ciclism pe șosea (8 sportivi): Ana Maria Covrig, Marike Tache, Lavinia Rolea, Dan Mihai Băbăiță, Emil Dima, Leonard Barbu, Vlad Nicolae Dobre, Valentin Pleșea.
La precedenta ediție a Jocurilor Francofoniei, desfășurată la Nisa, în Franța, România a cucerit 9 medalii de aur, 10 de argint și 4 de bronz. Dacă până acum a participat la ambele segmente ale Jocurilor Francofoniei, sport și cultură, anul acesta România va fi reprezentată doar în întrecerile sportive.
România va fi reprezentată de 57 de sportivi la Jocurile Francofoniei 2017. Vrem trei medalii
„România are o tradiție la Jocurile Francofoniei unde a obținut mai mereu rezultate bune. În 1989, când s-au lansat, nu am putut participa, în rest România a fost la toate edițiile. Avem speranța că și anul acesta putem fi reprezentați de sportivi cu cinste și onoare.
Ne propunem medalii la atletism, judo și tenis de masă. Însă am încredere că vom obține rezultate bune și la celelalte trei sporturi la care vom participa. E foarte greu să stabilim un obiectiv ca număr de medalii, vom vedea, că înseamnă aur, argint, bronz, depinde de sportivii noștri.
Eu am însă mare încredere în ei. Selecția sportivilor a fost făcută de către Comitetul Internațional al Francofoniei și de către federațiile internaționale în baza rezultatelor obținute de-a lungul anilor. Aceasta este procedura. Noi vom fi reprezentați la șase sporturi, iar noutatea o reprezintă luptele africane”, a afirmat ministrul.
Acesta a precizat că participarea la Jocurile Francofoniei costă Ministerul Tineretului și Sportului 1.247.479 de lei. „Cheltuielile estimate privind participarea se ridică la 1.247.479 lei și sunt suportate din veniturile proprii ale ministerului.
Costurile sunt undeva la 400 de euro de persoană. Transportul va fi în jur de 791.000 lei, echipamentul de prezentare 115.000 lei, iar echipamentul sportiv de prezentare 41.500 lei”, a explicat Dunca.
AGERPRES
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV/ Oprean, bătut că s-a amestecat într-un divorț. Cei care l-au bătut pe ginerele lui Ceaușescu au fost tocmiți pentru răzbunare