UPDATE 10 martie, ora 14:00 / Corpul neînsuflețit al lui Vasile Turcu va fi depus vineri la capela cimitirului Reînvierea din București, situat în zona Obor. Înmormântarea va avea loc duminică la Cimitirul Băneasa.

Intrarea în cimitirul Reînvierea este păzită de bodyguarzi FOTO: Adrian Manolache

Citește și: Prietenii lui Vasile Turcu povestesc detalii neștiute din ultimele zile de viață ale fostului acționar dinamovist: ”Și-a luat prăjituri de la cofetărie”

UPDATE 16:00: Surse din cadrul clubului Dinamo, grupare la care afaceristul a fost acționar 2004-2001, spun că Vasile Turcu va fi înmormântat, duminică, la cimitirul Reînvierea, din zona Obor.

UPDATE 14.00: Trupul neînsuflețit al lui Vasile Turcu se află încă la spital, urmând ca medicii să îi facă autopsia. Când procedurile vor fi finalizate, trupul va fi mutat la capelă.

Citește și: Pe Vasile Turcu îl plâng și dușmanii: ”Mă voi ruga pentru sufletul lui și pentru toată familia lui”

UPDATE 09 martie, ora 7:15. Vasile Turcu a decedat în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.


UPDATE 08 martie, ora 11:30 | Deşi iniţial s-a lansat ipoteza că Vasile Turcu ar fi încetat din viaţă miercuri dimineaţă, omul de afaceri s-ar afla în moarte cerebrală, conform Digi Sport. El este în continuare conectat la aparate, însă semnele vitale sunt extrem de slabe. Purtătorul de cuvânt al spitalului n-a anunţat, până în acest moment, decesul omului de afaceri, iar fostul acţionar al clubului Dinamo s-ar afla, în continuare, conectat la aparate.

INTERVIU | Mesaj puternic al Věrei Jourová, vicele Comisiei Europene: se întâlnește cu președintele Iohannis, cu premierul Ciucă, dar și cu ziarista Emilia Șercan
Recomandări
INTERVIU | Mesaj puternic al Věrei Jourová, vicele Comisiei Europene: se întâlnește cu președintele Iohannis, cu premierul Ciucă, dar și cu ziarista Emilia Șercan


UPDATE 08 martie, ora 11:00 | Fostul acționar dinamovist Vasile Turcu a murit la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost internat în urmă cu șapte zile după ce a încercat să-și pună capăt zilelor. Medicii au constatat decesul miercuri dimineață.

Vasile Turcu se afla în comă indusă și, în ciuda încercărilor repetate ale medicilor de a-l resuscita, Vasile Turcu s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani.


Fostul acţionar al lui Dinamo, Vasile Turcu, a fost internat de urgenţă la Spitalul de urgență Floreasca, în stare gravă, după ce ar fi încercat să se sinucidă.


CITEȘTE ȘI:

Analiză New York Times: Cum acționează comandourile trimise de Occident și agenții CIA care sunt prezenți pe teritoriul Ucrainei
Recomandări
Analiză New York Times: Cum acționează comandourile trimise de Occident și agenții CIA care sunt prezenți pe teritoriul Ucrainei


UPDATE 20.30 / În contextul în care Vasile Turcu a încercat să-și pună capăt zilelor, tot mai multe voci din anturajul lui spun că viața lui privată era tot mai complicată. Iubirea paralelă pe care fostul acționar dinamovist o trăia cu Gabriela, o tânără de 30 de ani i-ar cam fi pus capac. Surse din preajma lui susțin că fata i-ar fi cerut divorțul, iar el, la rândul lui ar fi încercat să pună capăt mariajului cu Elena, însă aceasta din urmă s-ar fi împotrivit.

UPDATE 20.00 / În ciuda animozităților de notorietate dintre ea și Turcu, Anamaria Prodan a primit șocată vestea tentativei de sinucidere. ”Îmi pare atât de rău… Orice se întâmplă în viață, trebuie să gândim pozitiv. Mă rog la Dumnezeu să-și revină, chiar dacă am avut divergențe noi. E un om deștept, are o familie frumoasă…”.

UPDATE 18.25 / Vladimir Cohn, fost acţionar al lui Dinamo, s-a arătat şocat de vestea că Vasile Turcu a încercat să se sinucidă. ”Nu era genul de om care să se omoare, să se împuşte… Nu cred asta, e altceva. Ori a fost un conflict… Nu cred că acest om ar fi vrut să se sinucidă. Chiar dacă ar fi avut probleme, era destul de tare să treacă peste ele”, a declarat Vladimir Cohn.

Eleva din Panciu care a luat 10 la Evaluarea Națională fără meditații: „Noi, cei din orașele mici, ne simțim marginalizați”
Recomandări
Eleva din Panciu care a luat 10 la Evaluarea Națională fără meditații: „Noi, cei din orașele mici, ne simțim marginalizați”

UPDATE 18.15 / Potrivit stiripesurse.ro, tatăl lui Vasile Turcu a fost internat de urgenţă chiar ieri. Şi acesta se află în comă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa stării sale. Conform informațiilor prezentate de sursa citată, tatăl milionarului s-ar afla tot la Spitalul de Urgență Floreasca.

UPDATE 17.50 / În acest moment, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București, Serviciul Omoruri efectuează cercetări în acest caz.

UPDATE 17.25 / Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, susţine că şansele ca Vasile Turcu să-şi revină sunt destul de mici: ”Şansele sunt infime, sunt foarte mici pentru că odată afectaţi centri nervoşi, sansele sunt din ce in ce mai mici să îşi revină, chiar dacă se află la terapie intensiva, susţinut de aparatele vitale. Întotdeauna trebuie să fii rezervat în această situaţie, pentru că numai miracolele sau minunile te mai pot salva. Probabil că a intrat într-un moment de instabilitate psihică, care l-a determinat să recurgă la acest gest. Nu am vorbit ultima dată acum 6 luni, 8 luni, dar eu îl știu un om cumpătat, un om echilibrat”, a declarat Pompiliu Popescu pentru ProSport LIVE.

UPDATE ora 17.00. Gigi Neţoiu crede că un posibil motiv care l-ar fi putut face pe Vasile Turcu să-și pună capăt zilelor  ar fi ”probleme ce țin de viața personală, de familie”, a spus afaceristul într-o intervenție telefonică la România TV. ”Îl cunosc foarte bine și nu este genul de om (…) să apeleze la un asemenea gest”, a adăugat Gigi Nețoiu.

UPDATE ora 16.00. Surse medicale au revenit cu detalii noi legate de modul în care s-a intervenit pentru salvarea pacientului Vasile Turcu și despre starea actuală a acestuia. Potrivit informațiilor obținute, Turcu a fost adus la Spitalul Floreasca de un echipaj SMURD, a fost preluat în stare de inconștiență. A fost dus imediat în cadrul secție de Terapie Intensivă, la unitatea de resuscitare pentru a fi stabilizat. Manevrele de resuscitare și toate protocoalele medicale s-au întins pe durata a mai bine de două ore, timp în care Turcu a fost supus analizelor EKG, unui set complet de analize de sânge și urină. Pentru că există și suspiciunea unui atac cerebral, pe lângă stopul cardio-respirator constatat în momentul păreluării de SMURD, o echipă de medici cardiologi și neurologi îl vor monitoriza permanent în orele care urmează, considerate critice de specialiști. Asta în ciuda faptului că, în momentul de față, pacientul a fost stabilizat și mutat din unitatea de resuscitare.

Vasile Turcu a încercat să se sinucidă și a lăsat un bilet de adio

UPDATE ora 15.45. Vasile Turcu a lăsat un bilet de adio familiei prin care și-a motivat gestul. În ultima frază: ”Nu mai pot să vă țin în puf, așa cum îmi plăcea mie. Îmi pare rău”.

UPDATE ora 15.30. Sport.ro anunțase că Vasile Turcu a murit, însă Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală, a negat groaznica veste. În orice caz, fostul acționar dinamovist e intubat și are un hematom pe creier.

UPDATE ora 15.25. Poliţia Capitalei a deschis în acest caz un dosar: ”Poliţia a fost sesizată cu privire la un bărbat care ar fi avut o tentativă de suicid. Acesta a fost preluat de către un echipaj de salvare şi transportat la spital. În acest moment, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, Serviciul Omoruri efectuează cercetări în vederea stabilirii condiţiilor în care s-a produs evenimentul”.

UPDATE | Vasile Turcu a murit. Sicriul, depus la capela cimitirului Reînvierea | VIDEO

UPDATE ora 15.20. Vasile Turcu este căsătorit și are doi băieți. Copii sunt acum la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Turcu este la al doilea mariaj, după cel cu Niculina (1974-1981). Elena este actuala nevastă a fostului acționar dinamovist. Femeia i-a tolerat lui Turcu toate infidelitățile din trecut. Elena l-a găsit pe Turcu în casă, cu ștreangul în jurul gâtului, și a tăiat cordonul cu un cuțit. Marius a ajuns de urgență acasă, după ce mama sa i-a transmis teribila veste.

UPDATE ora 15.00. Nu se ştie în acest moment este dacă pacientul a suferit sau nu o fractură de coloană cervicală. În varianta pesimistă, pacientul poate rămâne paralizat.

Vasile Turcu a încercat să se sinucidă. Are multiple fracturi costale

UPDATE ora 14:20. Vasile Turcu se află în continuare în stare critică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Omului de afaceri i s-a aplicat un guler cervical şi a fost intubat, ventilat şi sedat. El a suferit un edem cerebral şi prezintă mai multe fracturi costale, ceea ce indică ipotzeza că ar fi căzut.

UPDATE ora 14.25. Ion Iliescu l-a decorat în 7 februarie 2004 pe Vasile Turcu cu Ordinul Meritul cultural în grad de ofiţer.

UPDATE ora 14.20. ”Totul a plecat de la supărări pe urma afacerilor care nu-i mergeau. Pe fondul bolilor de care suferea, agravate de vremea schimbătoare, suferea de depresie”, susțin apropiații lui Turcu. Fostul acționar dinamovist a fost găsit de soție, cu ștreangul de gât, în casă! 

Surse susțin că Vasile Turcu ar fi intrat și în atenția procurorilor DNA.

UPDATE ora 14.00. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală, a declarat pentru www.libertatea.ro că omul de afaceri este internat la Terapie Intensivă și că familia acestuia nu dorește să dea mai multe detalii despre starea lui.

”Vasile Turcu a suferit un stop cardio-respirator. A fost internat înainte de amiază și în momentul de față se află la Terapie Intensivă.

UPDATE | Prima ipoteză în cazul lui Vasile Turcu este încercarea de sinucidere prin spânzurare. A fost găsit de cineva din familie, iar SMURD-ul a venit suficient de repede încât să-l poată resuscita şi apoi transporta la spital. Dinamovistul se află în acest moment la Spitalul Floreasca din Capitală.

DINAMO BUCURESTI – PANATHINAIKOS ATENAIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7


Vasile Turcu a fost acționar la Dinamo între 2004-2011

Omul de afaceri în vârstă de 63 de ani ar fi suferit de mai multe afecţiuni cardiace.

”A suferit un stop-cardiac și a ajuns în comă la spital. Medicii încearcă să-l resusciteze”, au dezvăluit, pentru www.libertatea.ro, surse dinamoviste.

Omul de afaceri şi-a vândut, în martie 2011, către Nicolae Badea, toate acţiunile deţinute la capitalul social al clubului de fotbal Dinamo, retrăgându-se astfel oficial din acţionariatul echipei din Ştefan cel Mare.

”Decizia retragerii din acţionariat a fost anunţată cu mai mult timp în urmă. Am finalizat împreună cu domnul Nicolae Badea toate documentele necesare. Rămân necondiţionat susţinătorul lui Dinamo şi în raporturi amicale cu toţi acţionarii clubului. Cred în viitorul sportiv al echipei şi rămân disponibil să ajut din noua postură clubul meu de suflet”, spunea atunci Vasile Turcu.

Vasile Turcu declara în toamnă că s-ar întoarce să investească la Dinamo, dar numai cu Nicolae Badea.

Vasile Turcu (n. 11 august 1954, în comuna Hudești, județul Botoșani) este un om de afaceri român care deține grupul de firme Romconstruct, în jurul căruia sunt grupate 9 companii. În anul 2010, averea lui Turcu era de 130-135 milioane euro, el situându-se pe poziția 57 în topul celor mai bogați oameni din România.

UPDATE | Vasile Turcu a murit. Sicriul, depus la capela cimitirului Reînvierea | VIDEO

Vasile Turcu a încercat să se sinucidă. Cum a ajuns de la 135.000.000 de euro în 2010 la nimic în ziua de azi

Turcu a trecut rapid de la extravaganţele sale, gen costume de 10.000 de euro, maşini de lux, colecţii de ceasuri, la o situație financiară delicată. Fostul finanțator de la Dinamo nu mai avea deloc lichidități. În 2013, conform Top 300 Capital, averea ajunsese la 30.000.000 de euro. Azi, Turcu, cândva ”regele construcțiilor”, nu prea mai avea nimic. A fost nevoit să îşi ipotecheze o parte din proprietăţile sale, inclusiv un restaurant de lux și casa unde locuieşte, pentru a credita anumite sume necesare finanţării afacerilor sale. Creditul ce trebuia acoperit era de 1.000.000 de euro.

În câțiva ani, Turcu s-a transformat dintr-un cunoscut investitor din fotbalul românesc într-un om de afaceri în faliment. Criza financiară l-a lovit însă în plin. Firma Romconstruct, companie importantă din domeniul construcţiilor la un moment dat, recunoscută pe piaţă mai ales prin multiplele contracte pe care le încheia cu statul român, e istorie.

Firma Romcontruct a fost desemnată să se ocupe de proiectul de conservare, renovare și reabilitare a monumentului. Doar că lucrările nu au fost încheiate nici până astăzi, iar edificiul este astăzi, 30 noiembrie, înconjurat de parapeți. Vasile Turcu a refuzat să explice situația.

Vasile Turcu a ajuns în 2001 la Dinamo şi, după un periplu la secţia de handbal a clubului, din 2004 a devenit acţionar. Investitorul era etichetat drept un membru al găştii ”băieţilor deştepţi” – scria prosport.ro – care au făcut afaceri cu profit uriaş în urma unor contracte cu statul român. Contracte al căror număr a crescut vertiginos după instalarea la Dinamo. Sumele câştigate de Turcu au scăzut în ultima vreme proporţional cu neimplicarea lui la Dinamo!

Turcu a investit la Dinamo circa 2.000.000 de euro. În final, patronul Romconstruct a acceptat să primească circa 250.000 de euro de la Nicolae Badea în contul acțiunilor pe care le avea la club.

Afacerile lui Vasile Turcu în construcţii nu mai există. Conform „ancheteonline.ro”, Gheorghe Ștefan ”Pinalti” i-a oferit fără licitaţie lui Turcu finalizarea proiectului de reabilitare a centrului istoric din Piatra-Neamţ. Însă, fostul patron de la Ceahlăul și fost primar al Piatra Neamț a avut  și el probleme cu legea și totul s-a terminat.

Declarații celebre ale lui Vasile Turcu

„De Sărbători, doar Dănciulescu mi-a dat mesaj! Mă aşteptam mai mult de la alţi jucători, gen Torje, în care am investit ceva bani la viaţa mea”, Vasile Turcu, acţionar Dinamo

„Sunt un fraier care a băgat bani degeaba într-o echipă din Liga I”, Vasile Turcu, iunie 2009

„Am adus un mare jucător, pe Julio Cesar. Este şi o lovitură de imagine”, Vasile Turcu, august 2008

„Am pierdut 100.000 de euro când mi s-a furat Range Rover-ul. I-am trecut la pierderi din 2006, nu mă mai interesează”, Vasile Turcu, aprilie 2007

”El îmi turna apă în cap, eu ce era să fac? Să stau ud, să răcesc și să prind emenangita? Ce, eu sunt fraier?!”.

Citiți și Gigi Becali, despre tentativa de suicid a lui Vasile Turcu: ”Nu-l văd să se sinucidă, e un om puternic, era foarte glumeț”

Urmărește-ne pe Google News
„Crezi că sunt proastă?!”. Nu s-a mai putut abține și a început să țipe la iubit, iar imaginile au devenit publice
GSP.RO
„Crezi că sunt proastă?!”. Nu s-a mai putut abține și a început să țipe la iubit, iar imaginile au devenit publice
ȘOC! Ea e iubita lui David Popovici! Cum arată tânăra, primele imagini cu ea
Playtech.ro
ȘOC! Ea e iubita lui David Popovici! Cum arată tânăra, primele imagini cu ea
Note Bacalaureat 2022 - edu.ro. Situația pe județe și în București a rezultatelor la BAC
Observatornews.ro
Note Bacalaureat 2022 - edu.ro. Situația pe județe și în București a rezultatelor la BAC
Horoscop 27 iunie 2022. Scorpionii au multe idei de pus în practică pentru a administra anumite resurse pe care le dețin
HOROSCOP
Horoscop 27 iunie 2022. Scorpionii au multe idei de pus în practică pentru a administra anumite resurse pe care le dețin
Laurențiu Reghecampf a dat lovitura cu „Reghe Ranch”! Profit uriaș în afaceri pentru antrenor
Știrileprotv.ro
Laurențiu Reghecampf a dat lovitura cu „Reghe Ranch”! Profit uriaș în afaceri pentru antrenor
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Orangesport.ro
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Anunț MedLife, care implică dezvoltarea calității serviciilor medicale la nivelul județului Timiș
PUBLICITATE
Anunț MedLife, care implică dezvoltarea calității serviciilor medicale la nivelul județului Timiș
Got Wood Design, atelierul de mobilier handmade pornit în joacă și ajuns business de zeci de mii de euro
PUBLICITATE
Got Wood Design, atelierul de mobilier handmade pornit în joacă și ajuns business de zeci de mii de euro