MENIU CAUTĂ
29 Iul. 2012 10:16

Zalomir şi Dolniceanu au fost eliminaţi din competiţia de sabie

Distribuie

UPDATE 14.50
Florin Zalomir a fost eliminat din 16-imile tuurneului de sabie, după ce a pierdut în faţa sud-coreeanului Gu Bongil, scor 15-12.
UPDATE 14.30
Tiberiu Dolniceanu a pierdut în 16-imile de finală ale probei de sabie, scor 15-11, în faţa americanului Daryl Homer. Sportivul nostru a fost penalizat de două ori, cu câte un punct, deoarece a atacat înainte să primească acceptul arbitrilor.
Românul Florin Zalomir, locul 42 în lume, a câştigat asaltul împotriva unui adversar mai slab cotat, iranianul Abedeni Mojtaba (112 în lume), dar acesta a condus cu 3-1 şi 5-4. Rareş Dumitrescu, locul opt în topul mondial, se va lupta cu ucraineanul Dmytro Boyko (locul 36). Pe aceeaşi parte de tablou cu Dumitrescu se află şi Tiberiu Dolniceanu, care este favorit în duelul cu americanul Daryl Homer.

Născut şi crescut în Iaşi, Zalomir a făcut primii paşi în scrimă sub îndrumarea tatălui său vitreg, antrenorului emerit Iulian Biţucă şi a făcut parte doi ani din Legiunea Străină, celebra unitate de elită a armatei franceze. M-am întors în ţară mai călit. După doi ani teribili, eram mai bine pregătit din punct de vedere fizic. Am avut nevoie doar de trei luni până când mi-am recăpătat şi supleţea pe planşă, aşa că am revenit repede în atenţia lotului naţional. Dintotdeauna am fost fascinat de armată, de uniformele şi de disciplina militară. Am avut ambiţia de a servi în cea mai prestigioasă armată din lume, motiv pentru care, în 2003, m-am dus în Franţa şi, după o lună de teste, am fost acceptat în Legiune, a declarat, în 2010, Florin, al cărui stagiu în Franţa şi în Afganistan s-a întins pe durata a doi ani şi jumătate.

Comentarii