Anul trecut în martie, Richard Phillips a fost eliberat după ce a petrecut 45 de ani după gratii din cauza unei crime pe care nu o comisese.

După ce a ieşit din închisoare, Phillips a trăit din vânzarea de tablouri pe care le pictase în detenţie. Acestea s-au bucurat de un anumit succes, fiind achiziţionate la preţuri de mai multe mii de dolari.

Anul trecut, după eliberare, bărbatul povestea că primul lucru pe care l-a făcut după ce a fost pus în libertate a fost să meargă la cumpărături, iar acolo a fost surprins să constate câte feluri de sucuri de portocale sunt la vânzare.

Aceasta este doar una dintre numeroasele schimbări pe care le-a constatat Phillips după cei 45 de ani de arest. „Când am plecat de pe străzi nu erau telefoane portabile, iar cele fixe erau uriașe. Părea că aveau un pantof mare la ureche. Nu aveam nici de departe toate aceste gadget-uri”, a spus Richard rânzând.

Cum a ajuns după gratii

Phillips a fost eliberat după ce un judecător i-a anulat condamnarea pentru crimă. El a devenit astfel americanul care a petrecut cel mai mult timp după gratii fiind acuzat pe nedrept.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

„Lumea s-a schimbat, mulți oameni s-au schimbat. Trebuie să mă adaptez la foarte multe schimbări”, a declarat Phillips, joi, pentru CNN.

Richard Phillips, acum în vârstă de 73 de ani, era mecanic auto în Detroit, în 1971, când un bărbat numit Gregory Harris a fost scos cu forța din mașina sa și împușcat mortal. Pe baza mărturiei cumnatului victimei, poliția l-a arestat pe Phillips. Martorul le-a spus anchetatorilor că s-a întâlnit cu Phillips și cu un alt bărbat, Richard Polombo, la un bar pentru a plănui asasinarea lui Harris.

Phillips și Polombo au fost găsiți vinovați, iar în octombrie 1972, Phillips a fost condamnat la închisoare fără posibilitatea de eliberare condiționată.

Deși acesta și-a susținut nevinovăția în tot acest timp, nimeni nu l-a crezut până în 2010 când Polombo a recunoscut că a mințit. El a spus unui consiliu de eliberare condiționată că l-a ucis pe Harris împreună cu cumnatul acestuia și că Phillips nu avea nimic de-a face cu asta. De fapt, a spus Polombo, nici măcar nu l-a cunoscut vreodată pe Phillips. Aceste dovezi dezincriminatorii nu au fost făcute publice și nimeni nu a știut de ele timp de patru ani.

În 2014, însă, o persoană anonimă a anunțat Innocence Clinic, o organizație care investighează pretențiile de nevinovăție ale deținuților, despre acest caz.

După ce au vorbit atât cu Polombo, cât și cu Phillips, aceștia au preluat cazul și au făcut demersurile pentru redeschiderea dosarului.

Au mai fost necesari încă patru ani pentru ca un judecător să decidă că Richard Phillips era nevinovat și să îl elibereze.

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă