Mergi direct la conținut »
4 motive care te vor convinge să cumperi lucruri second hand
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > 4 motive care te vor convinge să cumperi lucruri second hand

4 motive care te vor convinge să cumperi lucruri second hand

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Atxcomputers.ro

Când îți dai seama că ai nevoie de un lucru – haine, aparatură electronică, mobilă – prima oară te gândești să îți cumperi ceva nou. Probabil nu realizezi că există și opțiunea second hand, care ar putea fi mai avantajoasă.

Poate ți se pare că ar trebui să depui prea mult efort ca să găsești ceea ce îți dorești sau ți-e teamă că nu va fi ceva de calitate. Dar asta nu este tot timpul adevărat: dacă știi unde să cauți, vei găsi de multe ori produse foarte bune la un preț mult mai mic. Iată câteva motive care te vor convinge să le dai o șansă lucrurilor second hand.

Protejezi mediul înconjurător

Pentru a produce orice lucru nou sunt necesare o serie de resurse – de la tăiatul pădurilor, la extragerea minereului din pământ și până la culesul bumbacului.

Mai apoi, este posibil ca atunci când fabrica asamblează produsele să polueze mediul înconjurător cu chimicale toxice, pesticide și emisii de carbon. În plus, va fi consumată foarte multă energie (gaze naturale, cărbune) atât pentru confecționare, cât și pentru livrarea acestora în magazine sau la tine acasă.

Dacă alegi să cumperi produse second-hand, practic nu vei contribui la acest ciclu dăunător pentru natură. Deoarece reciclezi, nu vor fi consumate resurse noi. Poate doar benzina pe care o folosești pentru a ridica produsul de la persoana care ți-l vinde.

Plătești mai puțin

Comparat cu un produs nou, orice lucru second-hand va fi mai ieftin, în funcție de starea de uzură. Dacă nu vrei să investești o avere în electronice de ultimă generație, vei găsi oferte foarte bune, cu aparate într-o stare excelentă de funcționare care te vor ajuta să îți faci treaba fără probleme.

Spre exemplu, vei găsi calculatoare second hand care nu au nici o urmă de uzură și arată ca noi. Dacă ești atent la specificații, vei găsi un model potrivit chiar dacă ai nevoie de o placă video foarte bună sau vrei un calculator doar ca să te uiți la seriale.

Îți poți cumpăra mai multe lucruri

Pentru că produsele second-hand sunt mai ieftine, îți vei putea cumpăra mult mai multe cu aceeași sumă pe care ai fi dat-o pe un produs nou. Este valabil mai ales în cazul hainelor, unde cu câțiva zeci de lei îți poți reînnoi garderoba.

După ce te plictisești de ele, ai opțiunea să le reciclezi la rândul tău. Dacă ai grijă să le menții într-o stare bună, le poți vinde altor persoane interesate. Astfel, îți vei permite să ai mereu alte haine în garderobă, fără să faci gaură în buget.

Acest lucru este valabil și în cazul electronicelor. Diferența este că la haine poți observa imediat dacă este o problemă, dar pentru aparate va trebui să faci o verificare mai amănunțită. Spre exemplu, dacă vrei un aparat foto nou, ai grijă să verifici atât numărul de cadre, cât și starea fizică a acestuia: să nu existe zgârieturi sau praf în interiorul obiectivului.

Produse de marcă, la prețuri accesibile

Multe persoane își doresc produse de la firme cunoscute deoarece majoritatea sunt recunoscute pentru calitatea și rezistența lor în timp. Prețul foarte mare îi împiedică însă pe mulți să își cumpere produsul dorit.

Partea bună la obiectele second-hand este că ai ocazia să găsești produse de marcă (haine, electronice) la un preț foarte bun. E bine să verifici des magazinele și să mergi în ziua în care se livrează marfa pentru că produsele bune se vor da mereu primele.

Data viitoare când ai nevoie de un produs verifică și opțiunile second-hand. Ai șanse să găsești un lucru de calitate care să aibă un preț mult mai mic comparat cu cel nou. Spor la cumpărături!

Sursă foto: Shutterstock

 
 
Close
Close
Închide