MENIU CAUTĂ
18 Noi. 2015 21:45

430.000 de maşini noi, diagnosticate cu surplus de CO2

Distribuie

Rezultatul anchetei a scos la iveală faptul că aproximativ 430.000 de vehicule de generaţie 2016 sunt afectate de noua problemă. Dintre acestea, 281.617 sunt produse de Volkswagen, 83.282 sunt fabricate sub logo-ul Skoda, 32.161 sunt asamblate de SEAT, 15.733 au fost vândute sub umbrela Audi, iar 17.253 fac parte din cadrul Volkswagen Vehicule Comerciale.
Grupul german a publicat pe pagina oficială şi o listă completă cu modelele afectate. Aici vedem o gamă largă de propulsoare care cad sub incidenţa noului scandal.
Există propulsoare pe benzină TSI şi TFSI, dar şi unităţi diesel TDI. Cilindreea variază de la 1,0 litru la 2,0 litri, iar puterea oferită de la 75 CP la 300 CP.
În plus, oficialii Volkswagen au anunţat că posesorii pot verifica dacă maşina lor cade sub incidenţa noului scandal pe portalul mărcii respective, aferent statului respectiv.
Cât despre diferenţele de taxe sau impozite, oficialii grupului au luat deja legătura cu reprezentanţii statelor pentru a stabili o procedură de plată pentru diferenţele respective, clienţii nefiind implicaţi în acest proces.

Noul număr al revistei Auto Bild, la chioşcuri

Noul număr al revistei Auto Bild, cea mai vândută publicaţie de profil din România, vă prezintă un test, în premieră în România, cu BMW Seria 3 facelift, dar şi o analiză a atacului Skoda pe segmentul SUV.
Citiţi, de asemenea, un prim test comparativ în care noul Mercedes- Benz GLC străluceşte şi aflaţi din revistă dacă Tesla Model S P850 atinge autonomia promisă.

Citește mai multe despre Volkswagen pe Libertatea.

Comentarii