MENIU CAUTĂ

6 metode naturale de albire a dinţilor

Distribuie

Suc de lămâie
Amestecă suc de lămâie şi apă în părţi egale şi clăteşte-ţi gura cu această apă de gură 100% naturală, de două ori pe săptămână. Nu mai des, fiindcă aciditatea lămâii poate ataca smalţul dentar.
Bicarbonat de sodiu
Are un gust sălciu, neplăcut, dar este eficient în albirea dinţilor. Aşa că poţi amesteca un praf de bicarbonat de sodiu în pasta de dinţi pe care o aplici apoi pe periuţă. Altă soluţie: diluează bicarbonat de sodiu în puţin suc de lămâie şi clăteşte-ţi gura, după periajul cu pastă de dinţi.
Sare grunjoasă
Foarte eficientă, sarea grunjoasă trebuie folosită, însă, cu mare grijă, din cauza cristalelor abrazive, care pot zgâria smalţul dinţilor şi irita gingiile. Pune puţină sare pe deget sau pe periuţă şi freacă dinţii uşor.
Oţet de mere şi ulei de măsline
Amestecă, într-o linguriţă de oţet de mere, câteva picături de ulei de măsline extravirgin. Înmoaie periuţa şi curăţă dinţii săptămânal – nu mai des, fiindcă aciditatea puternică a oţetului de mere poate afecta smalţul.
Căpşune
Zdrobeşte câteva căpşune şi curăţă dantura cu pasta astfel obţinută. Pulpa fructului albeşte, iar seminţele curăţă blând placa dentară.
Alte fructe şi legume
Bogate în celuloză şi acizi, merele, morcovii, ţelina, broccoli, varza crudă, dar şi pătrunjelul (dintre verdeţuri) curăţă dinţii şi împrospătează respiraţia.

Comentarii