1. Realizarea unei conducte comune de gaze naturale pe casa scării cu contor şi contract individual pentru fiecare proprietar. Astfel, fiecare locatar nu va mai depinde cu apa caldă şi căldura de ceilalţi proprietari.
2. Nu daţi banii asociaţiei pe mâna unor persoane fizice sau firme din afara blocului. Banii în numerar (încasări, plăţi, bancă) se gestionează exclusiv de către o persoană serioasă şi de încredere din cadrul asociaţiei de proprietari.
3. Suspendarea aplicării de penalizări către restanţierii cu probleme financiare accidentale şi eşalonarea fermă a restanţelor pentru cel puţin 12 luni, dar nu şi pentru restanţierii răuplatnici. Şi instituţiile au reguli stricte împotriva restanţierilor.
4. Nu cheltuiţi bani din fondurile asociaţiei decât pentru stricte necesităţi de natură tehnică (avarii, defecţiuni etc.).
5. Pentru a vă asigura cu privire la legalitatea tuturor actelor este bine să fiţi asociaţie de proprietari membră a FAPR. În cadrul cotizaţiei lunare primiţi servicii cum ar fi: lista de plată, calculul unor facturi individuale etc.
6. În această perioadă evitaţi să cereţi bani proprietarilor pentru fondul de rulment.
7. Proprietarii trebuie informaţi cu privire la: consumuri raţionale, eliminarea oricăror pierderi de apă din apartamente, utilizarea instalaţiilor comune de evacuare gunoi (ghenă) şi ape menajere (canalizare) în mod corespunzător, păstrarea curăţeniei, participarea fără bani la mici activităţi utile asociaţiei.