MENIU CAUTĂ

Un britanic povestește că a furat 30.000 de lire sterline din economiile mamei sale pentru a-și începe afacerea care l-a făcut miliardar

Distribuie

Unul dintre cei mai de succes antreprenori din Marea Britanie, Andrew Michael, a povestit într-un reportaj că pentru a-și începe prima afacere, în urmă cu peste 20 de ani, a furat bani de pe cardul de credit al mamei sale.

Când Andrew Michael avea 17 ani a decis să-și schimbe viața și împreună cu un coleg de liceu și-au propus să-și deschidă o afacere în domeniul tehnologiei.

În 1997, Michael locuia în casa mamei sale din Cheltenham, în vestul Angliei, când a văzut o oportunitate de afaceri. În încercarea de a-și deschide un site web cu un prieten de la școală, a constatat că foarte puține dintre companiile de pe piață de la acel moment, oferea hosting web doar pentru firmele mari și întreprinderile mici și persoanele fizice nu aveau acces la așa ceva.

Așa că el și prietenul său au decis să umple golul din piață și să-și creeze propria companie de găzduire web numită Fasthosts. „Aveam calculatoarele necesare și creasem software-ul necesar, dar aveam nevoie de o conexiune la Internet de mare viteza, care în acele zile însemna săparea unor șanțuri în zona casei, pentru a putea băga cablurile necesare. Întreaga operațiune costa cam 30.000 de lire sterline și noi nu aveam banii necesari”, povestește antreprenorul britanic petnru BBC News.

Gândindu-se că nu avea altă opțiune, Andrew a luat cardul de credit al mamei sale și a comandat pe baza acestuia serviciile de introducere a internetului.

De asemenea, cei doi adolescenți au folosit cardul de credit pentru a plăti reclame în reviste și a-și achiziționa un modem de calculator nou. Estimările lor că vor câștiga suficient în prima lună pentru a acoperi ratele la cardul de credit s-au dovedit a fi reale și au reușit să iasă basma curată.

„În mod uimitor a funcționat. Până la sfârșitul lunii aveam suficienți clienți și bani pentru a plăti ratele, internetul și publicitatea comandată”, a povestit Andrew, care a adăugat că mama sa l-a iertat pentru fapta sa.

În timp ce prietenul său a plecat la universitate, Andrew a renunțat la studiile superioare și a rămas să se concentreze pe creșterea și dezvoltarea companiei.

Nouă ani mai târziu a vândut Fasthosts pentru suma de 61,5 milioane de lire sterline și întrucât deținea 75% din companie, în conturi i-au intrat 46 de milioane de lire sterline.

Doi ani mai târziu, Andrew a înființat o nouă companie, Livedrive, pe care a vândut-o ulterior pentru o sumă ținută secretă, dar despre care se crede că ar fi de ordinul zecilor de milioane de lire sterline.

În timp ce vânzarea afacerii sale în 2006 l-a făcut un om foarte bogat, Andrew spune că l-a lăsat cu un gol mare în suflet. „Îmi amintesc că eram în birou în momentul în care banii mi-au intrat în cont și mă gândeam că voi fi foarte fericit. Dar de fapt simțeam că mă înecam. Mă plimbam prin birou și am înțeles să am vândut și că acum se rezuma totul la un număr pe o foaie de calcul”, mărturisește antreprenorul.

Prin urmare, Andrew spune că „s-a plictisit și probabil a băut și a mâncat prea mult” pentru o vreme, dar apoi a revenit în afaceri și a lansat Livedrive doi ani mai târziu.


Citște și: 

BAFTA 2019. „The Favourite” și „Roma”, marile câștigătoare. Care e filmul cu 7 nominalizări și niciun trofeu

GRAMMY 2019. Cântăreaţa Lady Gaga şi actorul Bradley Cooper, printre câștigătorii galei


 

Comentarii