Mergi direct la conținut »
A murit cea mai bătrână pisică din lume

A murit cea mai bătrână pisică din lume, Nutmeg the Tabbya. Motanul avea 32 de ani omenești, adică 144 ani pisicești, scrie Metro.

Proprietarii  lui Nutmeg, Liz și Ian Finlay, au declarat că secretul longevității motanului a constat în faptul că l-au răsfățat și i-au dat să mănânce ton, smântână și carne de pui fiartă.

Ian, în vârstă de 67 de ani, a spus că ”Simțim că ne-au fost smulse inimile din piept. Era micul nostru băiat. A plecat dintre noi atât de repede că este de necrezut. A avut o carie și a început să respire greu. Știam când ne-am dus la veterinar că nu se va întoarce acasă. Nu vom lua o altă pisică, pentru că nu credem că vom putea să mai trecem odată prin asta”.

Liz și Ian l-au cunoscut pe Nutmeg în 1990, prin intermediul unei alte pisici, Spice, care a murit la începutul anilor 2000. Spice obișnuia să-l aducă acasă pe Nutmeg. Când și-au dat seama că este o pisică fără stăpân, Liz și Ian au decis să-l adopte.

Nutmeg le-a fost alături celor doi în unele dintre cele mai importante evenimente din viață.

Mult timp, soții Finlay nu au știut că sunt stăpânii celei mai bătrâne pisici din lume. Recent, însă, Ian a vorbit cu un medic de la Centrul Veterinar Westway și așa a aflat.

Potrivit Cărții Recordurilor, cea mai bătrână pisică din lume a fost Scooter, un siamez din Mansfield, Texas, care a murit în luna mai, la vârsta de 30 de ani.

Durata medie de viață a unei pisici este de 15 ani, ceea ce înseamnă că Nutmeg și-a depășit speranța de viață cu peste 100%.


Citește și: Misterul atacului sonic din Cuba se adâncește. Noi detalii despre cum au fost afectați diplomații americani


Foto: Facebook

Close
Închide
  Close