Mergi direct la conținut »
Acuzații la adresa unui preot din Neamț: ”Mi-au îngropat fratele sub gardul cimitirului!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Acuzații la adresa unui preot din Neamț: ”Mi-au îngropat fratele sub gardul cimitirului!”

Acuzații la adresa unui preot din Neamț: ”Mi-au îngropat fratele sub gardul cimitirului!”

Un enoriaș din satul Cut, județul Neamț, se plânge că un membru al familiei sale a fost strecurat într-un mormânt improvizat, din cauza lipsei de spațiu din cimitir.

De Magda Dragu,

Dumitru Plăcintă se plânge că răposatul său fratele ”sprijină gardul cimitirului”, după ce preotul paroh l-ar fi îngropat într-un colț, ca să facă economie de spațiu. ”Mi-au îngropat fratele sub gardul cimitirului, e numai jumătate de metru între gard și cavoul alăturat. De asta a săpat groparul sub gard, că altfel nu intra sicriul. Vă spun sincer, sicriul e chiar sub temelia gardului. Ne pare rău că nu am făcut și o poză atunci când l-am înmormântat pe cumnatul meu. De vină e preotul, el a stabilit unde să fie îngropat“, a povestit Verginia Plăcintă, cumnata defunctului, pentru Ziarul Ceahlăul.

În acest timp însă, părintele spune că măsura a fost impusă de lipsa spațiului din cimitir și că, defunctul Plăcintă, va avea și vecini… ”Urmează să se folosească orice bucățică de teren rămasă pentru înhumat. Pentru că cimitirul e aproape plin și altă bucată de teren nu avem, se va folosi și rândul de lângă gard. Oricum, în viitorul apropiat va trebui găsit un alt spațiu, pentru că cimitirul e aproape plin“, a explicat părintele Politic.

foto: Ziarul Ceahlăul

Close
Închide
  Close