Mergi direct la conținut »
Adina Florea, propusă pentru şefia DNA: S-au prioritizat anumite anchete
Ştiri Libertatea > Ştiri > Adina Florea, propusă pentru şefia DNA: S-au prioritizat anumite anchete

Adina Florea, propusă pentru şefia DNA: S-au prioritizat anumite anchete

Procurorul Adina Florea, propusă pentru şefia DNA de ministrul Justiției, a declarat, într-un interviu pentru Adevărul, că în opinia sa au fost dosare comandate la DNA, iar anumite anchete au fost prioritizate.

Întrebată dacă ea consideră că au fost dosare comandate la DNA, Adina Florea a răspuns afirmativ. „Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete. Cel puţin în spaţiul public aşa s-a văzut”, spune procurorul.

Adeina Florea consideră și că interceptările au devenit „o regină a probelor” şi declară că în dosare de macrocriminalitate financiară, infracţiunea se dovedeşte pe bază de documente, care în astfel de cazuri au valoare probatorie mult mai mare „decât o convorbire telefonică”.

Cu referire la informaţiile conform cărora un sfert din dosarele instrumentate de DNA sunt de abuz în serviciu, Adina Florea spune că DNA trebuie să ancheteze marea corupţie.

„Din punctul meu de vedere, aceste infracţiuni se dovedesc în mod documentar. De asta se numesc infracţiuni de criminalitate macro-economică. Este imposibil ca infractorul pe care îl cercetez pentru astfel de infracţiuni să nu fi lăsat o urmă documentară. Or un mijloc de probă documentar are o valoare probatorie mult mai mare decât o convorbire telefonică”, declară procurorul.

Referitor la numărul mare al dosarelor instrumentate de DNA, Adina Florea spune că a înţeles, „din ceea ce a apărut în spațiul public”, că mai mult de un sfert dintre dosarele instrumentate sunt de abuz în serviciu, ceea ce din punctul său de vedere „se abate de la obiectul de activitate al DNA, care trebuie să ancheteze marea corupţie”.

Citește și:

Close
Închide
  Close