MENIU CAUTĂ
25 Iul. 2018 07:07 , de Valentina Postelnicu

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti; Este avocat și a emigrat din România când avea 10 ani

Distribuie

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti. Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe avocatul care la 10 ani a emigrat din România în SUA şi care este vorbitor fluent de limba română - pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, după finalizarea mandatului lui Hans Klemm. 

Conform unui comunicat al Casei Albe, Trump şi-a anunţat marţi intenţia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România.

Potrivit Casei Albe, Adrian Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România. S-a născut la Iași, însă la vârsta de zece ani a plecat în Statele Unite. Vorbește în continuare fluent limba română.

În Statele Unite, el a absolvit prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în Drept este obţinută la New York Law School (1983).  Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Cine este Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti

Adrian Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. A deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Conform procedurii, Zuckerman ar urma să fie audiat în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, iar dacă nominalizarea sa este aprobată, va fi supusă votului în plenul Senatului.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat în 11 iunie că ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română, fără să dezvăluie, însă, identitatea acesteia.

„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a spus Meleşcanu, întrebat la Parlament despre înlocuirea ambasadorului SUA.

Meleşcanu a indicat că nu îl cunoaşte personal pe noul ambasador, că i-a văzut CV-ul, iar diplomatul a avut legături cu România.

Hans Klemm este ambasador SUA în România din septembrie 2015. Mandatul actualului ambasador SUA în România se încheie oficial la sfârșitul acestui an, iar ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a confirmat că mandatul acestuia nu va fi prelungit.


Citește și: Averile femeilor din Guvernul Dăncilă: case de vacanță, apartamente, terenuri, investiții, mașini și bijuterii


Citește mai multe despre adrian zuckerman și ambasador sua pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii