Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Alegeri parlamentare 2016: Mara Mareș, cel mai tânăr candidat care a obținut un loc la Camera Deputaților

Alegeri parlamentare 2016: Mara Mareș, cel mai tânăr candidat care a obținut un loc la Camera Deputaților

Mara Mareș, tânăra brașoveancă în vârstă de 24 de ani care a candidat pe listele pentru Camera Deputaților la Brașov, a prins un loc în Parlamentul României.

De Iulian Cuibar,

Numărătoarea voturilor de la alegerile parlamentare 2016 a ajuns la final şi la Braşov. În Camera Deputaţilor judeţul va fi reprezentat de trei social democraţi – Valentin Mihai Popa, Viorel Chiriac şi Roxana Mînzatu -, şi de doi liberali – Mara Mareş şi Gabriel Andronache. Tudor Benga, de la USR, a obţinut şi el un mandat de deputat.

Mara Mareș a fost cel mai tânăr candidat PNL la Camera Deputaților pe o poziție eligibilă. Ea are 24 de ani și este fiica unui consilier județean, Ioan Mareș (care provine din fostul PDL, fiind președintele PDL Făgăraș).
Mara Mareș a plecat din țară la vârsta de 16 ani, după ce a urmat doi ani la Colegiul „Doamna Stanca” din Făgăraș, profilul Filologie, secția bilingv, continuându-și studiile la Liceului St. Clares, Oxford și la Facultatea de Studii Europene și Internaționale din cadrul Kings College, University of London. De asemenea, a urmat studii de master la University College London, Facultatea de Politici Publice Europene.

Ieri, după ce a votat în satul bunicilor ei, Mara Mareș declara că a votat pentru o Românie educată și normală.

„Am votat pentru tineri, am votat pentru o Românie educată și normală! Am votat pentru o pentru o Românie în care tinerii să aibă condiții mai bune, o Românie în care tinerii să conteze cu adevărat! Invit pe toți cei care cred în tineri și în faptul că tinerii au nevoie de a fi mai bine reprezentați să facă la fel. Să meargă la vot! Să aleagă pentru tineri, pentru viitor!”, a spus candidata după ce a ieșit din secția de votare din Săvăstreni, satul bunicilor ei.

Tânăra și frumoasa brașoveancă a fost preferată de lidera PNL Alina Gorghiu în detrimentul unor grei ai liberalilor în județ pentru a deveni parlamentar.

După centralizarea de către BEC a voturilor la nivel național, printre cei care au câștigat un mandat de parlamentar se află liderul PMP Traian Băsescu, liderul USR Nicușor Dan dar și mama primarului arestat la domiciliu din Maramureș, Viorica Cherecheș, și Robert Turcescu.

Close
Închide
  Close