Mergi direct la conținut »
Proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cine a câștigat un mandat de parlamentar: Băsescu, Nicușor Dan, Viorica Cherecheș și Robert Turcescu

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Luni, 12 decembrie 2016, 09:21

După centralizarea de către BEC a aproape toate voturile, la nivel național, printre cei care au câștigat un mandat de parlamentar se află liderul PMP Traian Băsescu, liderul USR Nicușor Dan, dar și mama primarului arestat la domiciliu din Maramureș, Viorica Cherecheș, și Robert Turcescu.

Ad placeholder

Rezultate alegeri parlamentare 2016

Potrivit rezultelor alegerilor parlamentare, Victor Ponta a câştigat un scaun de deputat de Gorj, conform datelor oficiale BEC. Tot la Gorj au mai câştigat la Camera Deputaţilor alţi doi candidați PSD – Mihai Weber şi Alin Vasile Văcaru, potrivit Digi24.

Victor Ponta

Victor Ponta

La Camera Deputaţilor, în Maramureş, au fost distribuite 7 locuri de deputaţi. Gheorghe Şimon, Marius Sorin Bota şi Matei Călin Vasile Andrei, toţi trei din partea PSD, vor ocupa un scaun de deputat. De la PNL, Viorica Cherecheș, mama primarului Cătălin Cherecheș, a câştigat un loc de deputat. În acest judeţ trei locuri de deputaţi au rămas nedistribuite.

catalin chereches viorica chereches

În Harghita, la Camera deputaţilor, UDMR-ul a obţinut la prima distribuire 4 locuri. Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sándor şi Benedek Zakariás sunt candidaţii din partea UDMR care au câştigat alegerile parlamentare din 2016. În acest judeţ a mai rămas un fotoliu de deputat nedistribuit. În Harghita, UDMR a mai ocupat un loc la Senat, de către candidatul Verestoy Attila. Tot aici mai rămâne un loc de senator de redistribuit.

În Vaslui, Gabriela Creţu din partea PSD a ocupat un loc de senator. În acest judeţ au mai rămas nedistribuite două locuri Senat. La Camera Deputaţilor, tot în Vaslui, sunt 7 locuri de deputaţi. Au fost ocupate 5, dintre care 4 de către candidații PSD Ana Birchal (foto), Irinel Ioan Stativă, Aurel Căciulă şi Ramona-Maria Mocanu. Un loc de deputat de Vaslui primeşte în urma alegerilor şi Daniel Olteanu, din partea PNL. Cele două locuri rămase vor fi distribuite la numărătoarea finală.

Ad placeholder
COVID-19 vs gripa din 1919 în New York. Numărul de decese din primele luni de pandemiei este mai mare decât acum 100 de ani
Recomandări
COVID-19 vs gripa din 1919 în New York. Numărul de decese din primele luni de pandemiei este mai mare decât acum 100 de ani
 

Ana_Birchall_rompres_23543_01_211166fe70.jpg

Numărătoarea voturilor s-a terminat şi în judeţul Brăila. Conform datelor de la Biroul Electoral Central, la Camera Deputaţilor sunt cinci mandate la nivel judeţean, dintre care două au rămas nedistribuite. Cele trei mandate au ajuns la candidații PSD Mihai Tudose, Nicu Niţă şi Marinela Emilia Meiruşu. La Senat sunt două mandate de pentru judeţul Brăila. Unul va fi ocupat de Ion Rotaru (PSD), celalalt urmând să fie redistribuit de BEC la etapa naţională.

În fieful şefului de campanie a PNL, Gheorghe Falcă, la Arad, PNL pierde primul loc în judeţ în faţa PSD. Diferenţa dintre cele două partide este de aproximativ 4.000 de voturi. După numărarea voturilor, în judeţul Arad Dorel Gheorghe Căprar şi Florin Dan Tripa de la PSD şi Glad Aurel Varga şi Eusebiu Manea Pistru Popa de la PNL au câştigat câte un loc la Camera Deputaţilor. Trei scaune de deputaţi îşi vor afla ocupanţii la redistribuire. PSD-istul Mihai Viorel Fifor şi PNL-istul Ioan Cristina (foto) au câştigat câte un loc la Senat. Tot aici un loc a rămas la redistribuire.

Ad placeholder
Experimentul unui bucureștean: a mers cu bicicleta pe pista inaugurată noaptea de primarul Băluță și a dat peste vânzători ambulanți și mașini parcate
Recomandări
Experimentul unui bucureștean: a mers cu bicicleta pe pista inaugurată noaptea de primarul Băluță și a dat peste vânzători ambulanți și mașini parcate
 

ioan cristina PNL Arad

Numărătoarea voturilor de la alegerile parlamentare 2016 a ajuns la final şi la Braşov. În Camera Deputaţilor judeţul va fi reprezentat de trei social democraţi – Valentin Mihai Popa, Viorel Chiriac şi Roxana Mînzatu -, şi de doi liberali – Mara Mareş (foto) şi Gabriel Andronache. Tudor Benga, de la USR, a obţinut şi el un mandat de deputat.

mara mares-pnl bv

Citește și: Cine este Mara Mareș, cel mai tânăr candidat care a obținut un loc la Camera Deputaților

La Senat, din cele patru locuri, doar unul a fost distribuit lui Marius Alexandru Dunca, de la PSD. Celelete vor fi redistribuite de BEC.

Ad placeholder
Britanicul care și-a făcut singur o cabană într-un sat uitat din Transilvania: “Vecinii mei sunt atât de buni!
Recomandări
Britanicul care și-a făcut singur o cabană într-un sat uitat din Transilvania: “Vecinii mei sunt atât de buni!
 

Judeţul Constanţa va fi reprezentat în Camera Deputaţilor de Robert Turcescu. Acesta a candidat pe listele PMP-ului, conform datelor Biroului Electoral Central. Aceleaşi date mai arată că în acest judeţ au fost alocate alte 10 locuri la Camera Deputaţilor.

Robert_Turcescu_01.jpg

PSD-ul a luat cinci fotolii – Iulian Iancu, Mircea Titus Dobre, Ileana Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Gabriel Vişan. În urma voturilor, PNL Constanţa va fi reprezentat de Bogdan Iulian Hutuca şi de Robert Aurel Boroianu.

USR-ul va fi reprezentat de deputatul Stelian Cristian Ion. Din totalul de locuri alocate judeţului Constanţa, două au rămas nedistribuite. Tit Liviu Brăiloiu şi Nicolae Moga – ambii de la PSD – şi Marius Petre Nicoară, de la PNL, vor reprezenta Constanţa în Senat. Tot aici alte două locuri vor fi redistribuite de BEC.

Alina Gorghiu va fi senator de Timiș, Lia Olguța Vasilescu a câștigat un mandat de deputat la Dolj

Alina Gorghiu a intrat în Senat în judeţul Timiş. PNL câştigă un singur loc la Senat pentru liderul partidului Alina Gorghiu şi două la Camera Deputaţilor. PSD, în schimb, primeşte încă din etapa reparţiei la nivel judeţean  trei mandate de deputat şi unul de senator.

Ad placeholder

0-237445-gorghiu.jpg

Nou-înfiinţata USR va avea un reprezentant în Timiş – pe Cătălin Drulă, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

În judeţul Dolj, primarul Craiovei – Lia Olguţa Vasilescu (foto) – a câştigat un loc în Camera Deputaţilor de pe lista PSD. Din partea aceluiaşi partid vor mai ocupa un loc la Camera Deputaţilor şi Ion Călin, Alina Elena Tănăsescu, Alexandra Presură, Flroinel Stancu şi Eliza Mădălina Peţa.

PNL-ul va fi reprezentat în acest judeţ de către Nicolae Giugea. La redistribuire la Camera Deputaţilor au mai rămas trei locuri. La Senat, din 4 locuri, 2 au fost ocupate de către Iulian Claudiu Manda şi Radu Cosmin Preda – ambii de la PSD. Restul vor fi redistribuite.

Ad placeholder
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu

Eugen Teodorovici, fost ministru al fondurilor europene şi apoi al finanţelor publice în guvernul lui Victor Ponta a fost ales senat pe listele PSD Tulcea. Cel de-al doilea scaun din Senat alocat judeţului Tulcea va fi redistribuit.

În acest judeţ PSD-ul a mai câştigat două locuri şi la Camera Deputaţilor. Alte două locuri vor fi redistribuite de către BEC.

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a câştigat un loc în Camera Deputaţilor pe listele judeţului Teleorman. Alţi doi PSD-işti au câştigat câte un loc în Camera deputaţilor. Este vorba despre Adrian Ionuţ Gâdea şi Valentin Gabriel Boboc.

Mara Daniela Calista

PNL-ul a câştigat şi el un loc de deputat în judeţul Teleorman – Mara Daniela Calista (foto). La redistribuire, Teleorman va avea un loc la Camera Deputaţilor. La Senat au fost atribuite două locuri: unul va fi redistribuit, iar cel de-al doilea a fost câştigat de către Carmen Daniel Dan.

Ad placeholder

La Buzău, PSD a câștigat detașat alegerile cu aproape 66% dintre opțiuni, PNL se află sub 12% iar PMP e pe locul trei, cu peste șapte procente. Astfel, PSD Buzău figurează cu doi senatori şi cinci deputaţi. Liberalii îi vor avea pe Teodor Atanasiu la Senat şi pe Cristi Romanescu, la Deputaţi, iar Partidul Mişcarea Populară îl va trimite pe deputatul Adrian Mocanu.

Citește și: Ce rezultate au obținut Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea

Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
PARTENERI - GSP.RO
Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close