De Florinela Iosip,

Un părinte internat cu copilul său bolnav la spitalul IOMC (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului) reclamă că nu i s-a respectat dreptul de a vota prin urna mobilă la alegerile europarlamentare și la referendumul de duminică, 26 mai.

Existența problemei este confirmată de un medic care lucrează în același spital. Mama a povestit telefonic pentru Libertatea că asistentele din spital s-au ocupat de împărțirea cererilor pentru urna mobilă, iar ulterior un alt angajat le-a strâns într-un dosar.

„Eu sunt cu un bebeluș de o lună. Trei ore cel puțin ar trebui să lipsesc de lângă copilul meu ca să votez. Nu-mi pot permite așa ceva. BEC a refuzat să mai transmită anul acesta urna mobilă la spitalele de pediatrie unde sunt internați părinți ca însoțitori pentru copiii bolnavi. Spitalul a dus listele la filiala de sector și cererile au fost respinse. Explicația a fost că există o nouă prevedere BEC care spune că urna mobilă se deplasează doar pentru pacienți. Menționez că sunt două tipuri de internări, ca pacient și ca însoțitor, ambele categorii având dreptul de a vota la urna mobilă. Se încalcă dreptul oamenilor de a vota“, ne-a reclamat părintele.

Libertatea l-a contactat pe unul dintre medicii care lucrează la IOMC, iar el ne-a confirmat că la aceste alegeri părinții n-au mai beneficiat de urna mobilă.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„Noi am făcut astfel de proceduri și în anii trecuți. Peste 20 de părinți din spital au depus cereri pentru urna mobilă. Cum de s-a limitat dreptului de a vota pentru acești părinți?“, se întreabă medicul, care a dorit să rămână anonim.

Cum explică BEC situația

Radu Popescu, reprezentantul Autorității Electorale Permanente în Biroul Electoral din Sectorul 2, ne-a spus că „este vorba de o corespondență trimisă de Biroul Electoral Central în care se precizează expres că numai categoriile stipulate în lege pot beneficia de urna mobilă, adică persoanele netransportabile din motive de sănătate sau deținuții“.

Cei de la Biroul Electoral Central ne-au spus că prevederile nu au fost modificate, ci că este vorba doar de o decizie, emisă luna trecută, care reiterează categoriile ce pot beneficia de urnă mobilă, prevăzute în Legea 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută