Mergi direct la conținut »
Alunecare de teren în satul Izvoarele. Mai multe familii sunt în pericol
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Alunecare de teren în satul Izvoarele. Mai multe familii sunt în pericol

Alunecare de teren în satul Izvoarele. Mai multe familii sunt în pericol

O alunecare de teren a avut loc duminică în satul Izvoarele, din județul Galați, șase familii fiind în pericol fie evacuate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galați, maior Eugen Chiriță, alunecarea de teren se manifestă în interiorul satului, la o distanță de circa 500 de metri de 6 gospodării.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a declarat că este vorba despre o porțiune de 70 de metri pe 60 de metri care a luat-o la vale, în zona situată lângă cimitirul satului Izvoarele, în centrul localității.

El a adăugat că zona afectată de alunecare a fost împrejmuită și s-au montat martori, pentru a se stabili dacă fenomenul continuă și în ce ritm.

Totodată, autoritățile locale au notificat cele șase familii care locuiesc în apropierea zonei afectate de alunecare că, dacă fenomenul va avansa, este posibil să fie evacuate.

În luna martie, în apropierea satului Izvoarele s-a manifestat o altă alunecare de teren cu o lungime de aproximativ 300 de metri și o lățime de 250 de metri.

Close
Închide
  Close