De Denisa Dudescu,

„În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv”, a transmis MApN, într-un comunicat de presă.

Astfel, bilanțul cadrelor medicale infectate de la Spitalul Militar din Focșani a ajuns la 22. Numărul medicilor și asistenților cu COVID-19 din unitatea sanitară poate fi însă și mai mare. Sunt așteptate rezultate ale altor testelor făcute. Direcția medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situație, precizează sursa citată.

„Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă și la contacții personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecția de grad foarte înalt în toate spațiile spitalului”, mai arată armata.

În prezent spitalul rămâne închis și se caută soluții, ca după  finalizarea anchetei epidemiologice  să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres