Mergi direct la conținut »
ANCOM a amendat Telekom cu 500.000 de lei

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amendat Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote – n.r.) cu 500.000 de lei după ce a constatat că serviciile sale de voce nu acoperă 98% din populație, așa cum își asumase compania potrivit licenței.

De Daniel Ionașcu,

Concomitent, Orange și Vodafone au primit avertisment.

În perioada ianuarie – iulie, ANCOM a derulat o campanie de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsurători în 12.786 de localităţi locuite de peste 19,8 milioane de locuitori din totalul de 20,1 milioane.

“Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligaţia de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puţin 98% din populaţia României, obligaţie asumată prin licenţe. Rezultatele campaniei de măsurători privind acoperirea cu servicii de voce sunt următoarele: Orange România -97.56% din populaţie, Telekom România Mobile Communications – 96.8% din populaţie şi Vodafone Romania – 97.80% din populaţie”, a declarat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

Amendă după amendă

Telekom a mai fost amendată o dată de către ANCOM, din cauza incidentului din primăvară, când rețeaua de telefonie nu a funcționat timp de mai multe ore.

Telekom România Mobile Communications este controlată de către grupul german Telekom, cel mai mare operator de comunicații din Europa. Acesta controlează și Telekom România (fosta Romtelecom – n.r.) prin intermediul grupului elen OTE.

Pe lângă Orange, Vodafone și Telekom, un alt mare competitor este grupul RCS & RDS, controlat de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Close
Închide
  Close