Mergi direct la conținut »
Aproape jumătate dintre români trăiesc în sărăcie. Cei mai amărâți sunt în Oltenia şi Moldova
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Aproape jumătate dintre români trăiesc în sărăcie. Cei mai amărâți sunt în Oltenia şi Moldova

Aproape jumătate dintre români trăiesc în sărăcie. Cei mai amărâți sunt în Oltenia şi Moldova

Aproape jumătate dintre români trăiesc în sărăcie, este concluzia îngrijorătoare a unei statistici oficiale. Șapte milioane de români nu au condiții adecvate de locuit, trăiesc în case cu pereții afectați de igrasie sau cu toaleta în curte. Cei mai săraci români sunt în Oltenia şi Moldova, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

În ciuda boom-ului tehnologic, anul trecut una din trei persoane din România nu a avut bunuri de folosință îndelungată. Aceste obiecte sunt, potrivit statisticienilor, maşina de spălat rufe, televizorul color, telefonul, calculator sau autoturismul.

Peste 35% dintre români trăiesc în case în care există grave probleme. În aproape 30% dintre locuinţele din România nu există grup sanitar, iar în peste 27% dintre acestea nu există cadă sau duş. De asemenea, 11% din persoanele din ţara noastră trăiesc în locuinţe cu pereţi plini de igrasie sau cu podele deteriorate.

La capitolul resurse financiare, 3,9 milioane de persoane nu şi-au permis anul trecut să plătească chiria, ipoteca sau facturile lunare şi nici să mănânce carne o dată la două zile. De asemenea, doi din trei români nu au putut să-şi plătească o vacanță, iar unul din doi nu a putut face față unor situații neprevăzute, arată Digi24.

Asta în timp ce în timp ce alte date statistice arată creşteri economice record. Datele INS arată că și viitorul copiilor din România este tot mai fragil. 4 din 10 copii și 4 din 10 tineri se află în risc de sărăcie și excluziune socială. Doar bulgarii stau mai prost ca noi la această statistică.

Sursa foto: pixabay.com


Citește și: CENTENAR SOLIDAR/ Trei pentru unul, unul pentru toți. Renăscuți din suferință: trei oameni loviți de soartă s-au cunoscut la un centru pentru persoane cu dizabilități și au devenit prieteni pe vecie


 

Close
Închide
  Close