De Delia Chilianu,

Lucreaza de 22 de ani in Statele Unite ale Americii, in statul Tennessee, orasul Knoxville, unde are propria sala de gimnastica. Aici, printre zecile de saltele colorate in rosu, galben si albastru, Eugen Tataru, unul dintre putinii romani intrati in Cartea Recordurilor, antreneaza aproape 1.500 de elevi, alaturi de sotia sa, fata cea mare si de alti doi romani. Pentru implicarea lui in societatea americana, guvernul SUA l-a recompensat cu medalii in 2004 si 2005.


Eugen Tataru, sau Mike, cum il numesc americanii, a plecat din Romania in 1986, ca sa se stabileasca in Tennessee (SUA), mai exact la Knoxville, acolo de unde este si sotia lui, Cynthia. Inainte de a ajunge peste Ocean a lucrat cu trupa de acrobati Mosoianu si a facut parte din coloana de sapte oameni alaturi de care a intrat, in 1984, in Cartea Recordurilor. Dupa ce a facut turneul cu trupa Mosoianu prin Statele Unite si a cunoscut-o pe Cynthia, si-a dat seama ca pe continentul american poate sa faca o adevarata cariera. Nu a stat mult sa se gandeasca si, in 1986, manat de dragostea pentru sotia sa, a plecat in Statele Unite, in Tennessee.

Odata ajuns aici, romanul nu a avut o viata usoara. La inceput, Mike, ca fost acrobat profesionist, s-a angajat ca antrenor de gimnastica la un club, unde a lucrat timp de 12 ani pana
sa-si deschida propria sala. De noua ani insa, situatia lui s-a schimbat.

‘In 1999, eu si sotia am deschis propria noastra sala, care se numeste Tatarus Gymnastics Tumbling and Cheerleading’, spune Mike despre arena lui, de peste 30.000 mp din Knoxville, care l-a costat peste doua milioane de dolari. Mai mult, de zece ani el detine functia de director sportiv al statului Tennessee.

Din mainile sale au iesit pana acum mii de gimnasti si mii de majorete, fetele cele mai iubite din pauza meciurilor de baschet sau baseball.

Pentru a-i aduce aminte de casa, sala este decorata cu cele trei culori ale drapelului romanesc. ‘Tot ce este aici, saltelele chiar si unele aparate sunt colorate in rosu, galben si albastru. Sala asta de gimnastica este mica mea Romanie’, marturiseste Mike.

Antrenorul roman sta in sala de gimnastica de dimineata pana seara si antreneaza miile de tineri nu doar cu sotia sa, ci si cu fata cea mare si doi romani: Georgiana si Traian Mosoianu, acesta din urma un mare acrobat, care a intrat si el in Cartea Recordurilor, zece ani mai tarziu, tot cu o coloana.‘In anul 2004 am luat medalia ‘Ronald Reagan’ pentru servicii deosebite aduse Comisiei Congresului Republi-
can’, spune Mike. Un an mai tarziu, Tataru a primit si medalia Congresionala de Distinctie pentru sprijinul oferit presedintelui Bush la decizia programelor de reducere a taxelor.


„Am antrenat si copii de un an si trei luni”

Mike a inceput sa practice gimnastica de performanta de la varsta de doi ani, la o sala din Bucuresti. De aceea el stie cum trebuie sa lucreze cu miile de pusti care vin la sala lui din Knoxville. ‘Am antrenat si copii de un an si trei luni’, spune Tataru. La sala, tehnicianul roman lucreaza de dimineata pana seara cu odraslele americanilor,
care il indragesc nespus.


Eugen Tataru

Varsta: 40 de ani
Locul nasterii: Bucuresti
Data cand a parasit Romania: 1986
Domiciliul actual: Knoxville, Tennessee

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine