De Viorel Tudorache,

Cântăreața degajă un tonus optimist, deși pandemia de coronavirus a îndoliat Italia și a devastat Lombardia.

”Lumea, ca să poată să stea în izolare, iese seara pe balcoane, cântă un cântec, se roagă. La noi blocurile formează un U şi lumea iese la balcoanele de la bucătărie. În urmă cu câteva seri băteau din capace şi strigau ‘la cantante rumena!’,’la cantante rumena!’, am ieşit cu chitara şi am cântat cu ei”, a povestit Claudia Şerdan pentru Agerpres.

Artista îndeamnă oamenii să stea în case, să nu intre în panică și să-și umple timpul cu activități utile.

”În altă seară s-au făcut 40 de minute de rugăciuni, au spus Rozariul împreună, a fost ceva emoţionant – oameni care până acum o lună nu se cunoşteau, nu se salutau în parcare.

Acum, în cele 5-10 minute cât ies pe balcon vor să cânte împreună, să se roage împreună, să nu se simtă singuri (…) Oamenii trebuie să stea în casă, liniştiţi, să nu intre în panică, fiindcă panica îţi scade sistemul imunitar şi nu te ajută să gândeşti limpede, dai direct în depresie.

Aşa că bucură-te că petreci mai mult timp cu familia, zugrăveşti casa dacă ai vopsea – cum am făcut eu. Am încercat să nu mă gândesc, dar singurul mod de a ne feri şi a-i feri şi pe alţii este să stăm în casă. Virusul are o perioadă de incubaţie 14 zile, chiar dacă nu ai simptome, îl poţi transmite. Asta a fost şi în Italia, lumea era purtătoare şi nu ştia”, a subliniat artista.

În privinţa vieţii din orăşelul Legnano, românca spune că acum oamenii ies să cumpere alimente, echipaţi cu mănuşi şi măşti şi păstrează o distanţă de 2 metri unii faţă de alţii.

”Când ne ridicăm, să ne respectăm mai mult”

Cântăreaţa s-a arătat optimistă că acest val va fi depăşit şi şi-a exprimat speranţa ca după această încercare lumea să devină mai bună, mai înţelegătoare şi mai tolerantă.

„Sunt optimistă şi sper din tot sufletul că această îngenunchere pe care o trăim să ne facă, atunci când ne ridicăm în picioare, să fim mai conştienţi şi să ne respectăm mai mult, să realizăm că în faţa morţii suntem toţi la fel.

Sper din tot sufletul să se întâmple asta, dar mă tem că în afară de criza economică, financiară care sigur ne va lovi, mi-e teamă că totuşi că omul va ieşi la fel de egoist ca înainte. Dacă am învăţat să ne rugăm împreună, atunci trebuie să fim mai buni unii cu alţii”, a mai afimat artista folk.

Claudia Şerdan, care la vârsta de 14 ani urca pe scena cenaclului „Flacăra” cu chitara în braţe şi uimea spectatorii, locuieşte în Italia din anul 1997 şi, pe lângă activitatea artistică, lucrează cu copiii familiilor de români în biserica din Legnano şi se implică într-o serie de activităţi de voluntariat. 

Citeşte şi:

Măsuri drastice în Marea Britanie: oamenii pot face cumpărături numai pentru necesităţile de bază. Apelul premierului Boris Johnson: „Rămâneţi acasă”

Gabriela Firea: „Săptămâna viitoare probabil vom închide parcurile din Bucureşti”

Polițiștii patrulează pe străzi și îndeamnă oamenii prin megafoane să respecte restricțiile autorităților: „Stați în case”