MENIU CAUTĂ

Asociaţia ARIPI SPRE VIAŢĂ a finalizat cu succes proiectul „Inimi mari pentru zâmbetele celor mici”

Distribuie

"Prin acest proiect s-a urmarit normalizarea conditiilor de tratare si vindecare pentru copiii si tinerii afectati de cancer, asa cum le gasim in oricare dintre clinicile europene cat si  cresterea confortului psihic deoarece pentru cei bolnavi, perioadele de internare sunt lungi si greu de indurat. Am venit cu solutii concrete in vederea realizarii unor conditii sigure si corecte pentru obtinerea unor rezultate maxime, precum si pentru evitarea unor consecinte ce-i pot influenta pe copii pentru tot restul vietii", declara Nicoleta Vlad, Presedintele Asociatiei ARIPI SPRE VIATA.

"Inimi mari pentru zambetele celor mici" a reusit sa stranga suma de 95000 de euro, bani folositi pentru reabilitarea, renovarea, modernizarea si dotarea a 6 saloane si 3 rezerve din cadrul sectiei de pediatrie a I.C. Fundeni, pozitonate la etajul 6, corp A1, partea dreapta. Prin acest proiect s-a reusit schimbarea fundamentala a conditiilor in care erau tratati copiii bolnavi de cancer. Rezultatele vorbesc de la sine, astfel ca inainte de inceperea proiectului exitau doua grupuri sanitare, unul pentru fete si altul pentru baieti, cu cate 3 toalete si doua dusuri la un numar de 42 de paturi ocupate. Impreuna cu conducerea spitalului s-a considerat ca se impune o schimbare radicala, conform standardelor europene iar in acest sens, pentru diminuarea semnificativa a riscului de infectii s-a construit in fiecare salon cate un grup sanitar propriu.
Lucrarile de renovare au continuat cu schimbarea ferestrelor PVC, usilor, instalatiilor termice, electrice, sanitare si inlocuirea corpurilor de iluminat. Pentru protejarea de infectii si bacterii a micutilor pacienti s-au acoperit peretii in intregime cu tapet antibacterian, iar pe jos dupa inlaturarea linoneumului existent, s-a montat covor PVC antibacterian, conform noilor norme de functionare. In cele 3 rezerve s-au montat plinte Linea pentru aspiratie, vaccum si oxigen pentru monitorizarea cazurilor grave.

„Proiectul Asociatiei ARIPI SPRE VIATA reprezinta un pas spre normalitate si a permis imbunatatirea calitatii serviciilor medicale din Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni. 6 saloane si 3 rezerve  au fost renovate complet si dotate cu grup sanitar propriu, iar cele 3 rezerve au fost echipate cu aparatura specifica ingrijirii bolnavilor critici. In numele echipei medicale si a micilor nostrii pacienti multumesc tuturor celor care au permis realizarea acestui proiect si multumesc in mod special doamnei Nicoleta Vlad initiatoarea si sufletul acestei actiuni”, declara Dr. Anca Colita, Sef Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni. Nu va pot spune ce sentimente de emotie si implinire traiesc! Prin acest proiect am reusit cresterea ratei de supravietuire de pana la 80%. Multumesc tututor celor care ne-au onorat cu increderea, acum, mai mult ca niciodata va asigur ca vom continua sa sprijinim eforturile remarcabile pe care medicii din Clinica de pediatrie a I.C. Fundeni le fac pentru salvarea celor  peste 5.000 de copii internati anual aici, 600 de copii bolnavi de leucemie, cancere si alte boli grave, fiind clinica cu cea mai mare adresabilitate in privinta cancerelor la copii de la noi din tara, aduga Nicoleta Vlad, Presedintele Asociatiei ARIPI SPRE VIATA. Bugetul final de 95.000 de euro a fost adunat in urma campaniilor desfasurate astfel:

Campania desfasurata in perioada decembrie 2010 – martie 2011 a avut ca rezultat suma de 45.000 de euro Campania desfasurata in perioada decembrie 2011 – iunie 2012 a avut ca rezultat suma de 47.000 de euro Campania desfasurata in perioada martie 2013 – iunie 2013 a avut ca rezultat suma de 3.000 de euro

Pentru mai multe detalii va rugam sa o contactati pe Nicoleta Vlad, Presedinte Asociatia ARIPI SPRE VIATA la telefon +40 723300259 sau la adresa de email [email protected]

Comentarii