Bilanțul atacului asupra bazei militare din Afganistan a ajuns la 140 de morți

24 aprilie 2017 10:45

Zeci de oameni și-au pierdut viața, vineri seara, în urma unui atac asupra unei baze militare din Afganistan. Atacul a fost lansat de militanții talibani, transmite DPA International.

UPDATE 24 aprilie, ora 10.45: Ministrul afgan al apărării și șeful de Stat Major al armatei și-au prezentat luni demisiile în urma celui mai sângeros atac comis vreodată împotriva unui centru de comandă al armatei afgane.

”Președintele Ashraf Ghani a acceptat demisiile cu efect imediat ale ministrului apărării, Abdullah Habibi, și șefului de Stat Major, Qadam Shah Shahim”, se arată într-un  comunicat postat pe contul de Twitter al președinției Afganistanului.

UPDATE 22 aprilie, ora 9.10: Bilanțul atacului asupra bazei militare din apropiere de Mazari Sharif a ajuns la 140 de morți. Este cel mai sângeros atac care a zguduit vreodată o bază militară din Afganistan, potrivit Reuters.

Oficialii afgani au avertizat că numărul morților ar putea să fie mai mare de 140 de militari. Totodată, mulți alți soldați au fost grav răniți.

NATO a desfăşurat de-a lungul timpului mai mulţi soldaţi la această bază militară, pentru a ajuta la antrenarea forţelor afgane din provincia Balkh, considerată una dintre cele mai sigure din Afganistan până la acest atac. SUA au precizat că niciun soldat al coaliţiei nu a fost vizat în atacul taliban din Mazari Sharif.


Militanții talibani din Afganistan au lansat mai întâi o rachetă asupra unei baze militare din apropierea localității Mazari Sharisf de la granița cu Uzbekistanul. După ce au străpuns apărarea din baza militară, talibanii, îmbrăcați în uniforme militare afgane și cu documente false au intrat în moscheea din baza militară și au ucis și rănit mulți dintre soldații aflați înauntru la rugăciune.

Neutralizarea atacului a fost dificilă în principal pentru că atacatorii purtau uniforme afgane și erau greu de identificat și s-a încheiat după aproximativ patru ore. ”Pentru că atacatorii erau îmbrăcaţi în uniforme militare, aceştia erau dificil de identificaţi, iar din acest motiv a durat atât de mult lupta”, a declarat un oficial afgan.

Un membru al consiliului provincial a precizat că 66 de membri ai armatei afgane au fost ucişi, iar alţi 73 au fost răniţi în atacul de la baza Mazeri Sharif. Tot el spune că au fost zece atacatori, doi s-au aruncat în aer şi opt au fost ucişi de către forţele de securitate afgane.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro