Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Atacuri cu armă albă la Viena. Cel puțin patru oameni au fost răniți

Atacuri cu armă albă la Viena. Cel puțin patru oameni au fost răniți

Cel puțin patru oameni au fost răniți în două atacuri cu armă albă, care au fost comise în Viena. Mai întâi, trei membri ai aceleiași familii au fost grav răniți într-un atac cu cuțitul, pentru ca apoi o altă persoană să fie rănită, într-o altă agresiune. În acest moment, poliția nu a stabilit o legătură între cele două incidente.

„La orele 19.45, trei persoane au fost rănite cu cuţitul de un agresor”, a anunțat poliţia din Viena pe contul său de Twitter. Victimele sunt membri ai aceleiași familii. Astfel, un cuplu în vârstă de 67 și 56 de ani, dar și fata lor de 17 ani au fost înjunghiați. Toți trei se află în stare gravă, în timp ce agresorul a reușit să fugă.

Atacul, al cărui motiv este încă necunoscut, a avut loc pe artera comercială Praterstrasse, în apropierea unei stații de metrou.

La scurt timp, o altă agresiune cu cuținutul a avut loc în acealași cartier. O cecen în vârstă de 20 de ani a fost înjunghiat de un bărbat de naționalitate afgană, care a fost reținut, potrivit AFP.

Poliţia caută să stabilească dacă există vreo legătură între cele două agresiuni. Forţele de ordine au mobilizat miercuri seară importante mijloace pentru a identifica autorul sau autorii atacurilor. Austria menţine un nivel ridicat de alertă în faţa terorismului, dar în ultimii ani a fost ferită de atentate, notează sursa citată.


Citește și: EXCLUSIV/ Mihaela Tatu are un job care o ține numai pe drumuri. “Anul trecut am stat doar 3 luni acasă”


Foto: EPA

Close
Închide
  Close