MENIU CAUTĂ

Au iesit primarite din turul intai

Distribuie

Majoritatea femeilor care au castigat fotoliul de primar din primul tur al alegerilor locale se afla la un al doilea, al treilea, al patrulea sau chiar al cincilea mandat de edil.


Mihaela Badic (32 ani, foto) a castigat al doilea mandat in comuna Helegiu, judetul Bacau. Ea a candidat din partea PNL si a obtinut 75,52% din voturile alegatorilor. Cand a castigat primul mandat de edil, Badic avea numai 28 de ani, fiind cea mai tanara primarita din Romania.


I-a surclasat pe contracandidatiMariana Giju (foto) candidatul PSD din localitatea constanteana Cumpana, a castigat din primul tur cu 75%, fiind acum la cel de-al treilea mandat.


In Suceava avem patru femei-primar


In orasul Dolhasca, judetul Suceava, Maria Cojocaru (PSD), de 46 de ani, a avut 5 contracandidati. Ea a obtinut 60,59 la suta din voturi si se afla la al treilea mandat.

Violeta Taran (PSD), 45 de ani, se afla la al patrulea mandat la Berchisesti. A avut 3 contracandidati, dar cu toate acestea i-a surclasat pe toti, adunand 69,55 la suta din numarul sufragiilor. 

Paraschiva Savu (PSD), in varsta de 55 de ani, a castigat un al doilea mandat la Iliesti cu un scor de 56,28 la suta din voturi. 

La Voitinel, Maria Plesca (independent) a reusit sa adune un procent de 79,13 la suta din optiunile alegatorilor.


Este edil de peste 16 ani


Marcela Cornea (PD-L) de 61 de ani, a reusit sa castige cel de-al cincilea mandat de primar la Surani, Prahova. Chiar daca a avut numai contracandidati barbati, ea a adunat  peste 70% din voturile localnicilor.


Aleasa in locul barbatilorRodica Boancas (PD-L) a devenit edil in comuna timiseana Periam. A avut trei contracandidati si a castigat din primul tur cu 52,28% din voturi.


A avut cinci adversariMaria Dima, candidat din partea PNL la Primaria comunei valcene Runcu, a iesit cu 55 la suta si a avut cinci contracandidati. Este acum la al doilea mandat.

Comentarii