Pentru că sunt tineri şi au avut bugetul bine planificat pentru această incursiune la Cannes, cei doi au plecat cu maşina personală într-un drum care se întinde pe distanţa a 4.000 de kilometri. Au condus cu rândul ca să ajungă mai repede. Astfel, au economisit banii pentru avion, care ar fi fost extrem de scump în această perioadă.
Marcel a absolvit Facultatea de Drept din Oradea (Agora), însă dragostea pentru filme a apărut încă de când era mic. Iniţial, el a scris scenarii pentru lung metraje şi a trimis zeci de scenarii, însă în România nu a fost gustat genul său de scenariu.
Nu vrea să facă filme despre comunism sau viaţa la ţară
„Eu nu am proiectat comunismul, avortul, viaţa la ţară sau trecutul. Ideea principală a filmului este reprezentată de un băiat care îşi doreşte să devină actor, iar presiunile de zi cu zi îi împing să facă compromisuri. Vorbim de chirie, cheltuieli, iar un actor fără angajament nu se poate descurca, însă trebuie să lupte pentru visul său”, ne-a povestit Marcel, pe care l-am întâlnit când se caza într-un hostel din Nisa.
Cum scenariile sale nu au fost gustate la concursurile din ţară, Marcel s-a hotărât să scrie un scenariu şi să-l producă singur, însă în nici un moment nu s-a gândit că se va înscrie la Cannes am zis să scriu scenariul meu şi să-l produc singur. Ideea i-a venit în 2009, apoi a început să ia cursuri de cursuri de actorie la fundaţia Experiment Teatru Clandestin. În scurt metraj nu apar actori consacraţi, ci tineri talentaţi care au urmat şcoli de specializare, iar personajul principal este chiar Marcel.
Au dormit la Nisa pentru că era mai ieftin decât la Cannes
Şi-a luat un cameraman, pe Paul Borza de la Long Play, iar filmările au durat cinci zile, dar s-au desfăşurat în decursul a două luni pentru că au depins de vremea de afară. Pe 2 aprilie au terminat toată munca, iar la Cannes s-au înscris pe 15 aprilie.
“Este primul film şi primul concurs, am avut emoţii, dar toată experienţa a meritat din plin”, s-a mai destăinuit Marcel. Filmul a costat aproximativ 1.500 de euro, iar deplasarea la Cannes pentru Marcel şi fratele lui a fost de aproximativ 2.000 de euro. Pentru a ieşi cât mai ieftin, Marcel şi fratele său, care l-a însoţit în călătorie, au înnoptat la Nisa, unde cazarea în fiecare noapte i-a costat 50 de euro, spre deosebire de Cannes unde ar fi avut de plătit cel puţin 150 de euro pe noapte. Proaspăt revenit în România, Marcel aşteaptă rezultatele de la Cannes, care însă vor fi date după aproximativ o lună de zile la secţiunea scurt metraje.