Mergi direct la conținut »
Avionul prăbuşit în Cuba: 113 persoane au murit, din care 20 de preoţi. A fost recuperată una din cutiile negre
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Avionul prăbuşit în Cuba: 113 persoane au murit, din care 20 de preoţi. A fost recuperată una din cutiile negre

Avionul prăbuşit în Cuba: 113 persoane au murit, din care 20 de preoţi. A fost recuperată una din cutiile negre

Avionul prăbuşit în Cuba: 113 persoane au murit, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat de autorităţile cubaneze. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se numără şi 20 de preoţi ai unei biserici evanghelice. Investigatorii au reuşit să recupereze una din cutiile negre, cu ajutorul căreia speră să determine cauza exactă a prăbuşirii avionului Boeing 737-201.

Cel mai recent bilanţ făcut public de autorităţile arată că 113 persoane au murit în urma prăbuşirii avionului Boeing 737-201 în Havana, Cuba, la puţin timp după decolare, scrie The Independent.

Printre persoanele care au murit se numără şi 20 de preoţi ai unei biserici evanghelice, potrivit unui membru al Consiliului Bisericilor din Cuba. „În acel avion erau 20 de preoţi, toţi ai Bisericii Nazarene din estul regiuni”, a confirmat Maite Quesada, membru al consiliului, potrivit New York Times.

Majoritatea pasagerilor care şi-au pierdut viaţa ar fi cubanezi, deşi sunt unele informaţii potrivit cărora la bordul aeronavei care s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, se aflau cinci cetăţeni străini, precum şi şase mexicani. De asemenea, guvernul argentinian a anunţat că doi turişti argentinieni, Dora Beatriz Cifuentes şi Oscar Hugo Almaras, ambii trecuţi de 60 de ani, se numără printre persoanele decedate. Rudele persoanelor aflate la bordul avionului au început să ajungă la Havana, pentru a ajuta la identificarea victimelor

Numai trei femei au supravieţuit tragediei, însă acestea se zbat între viaţă şi moarte la spital.

În paralel, investigatorii au recuperat una din cutiile negre şi speră să strângă suficiente date cu ajutorul cărora să determine cauza exactă a prăbuşirii avionului.

Un pastor din Suceava decedat și îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”
Recomandări

Un pastor din Suceava decedat și îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”

 

Avionul aparţinând companiei Cubana de Aviacion, care se îndrepta spre Guyana, s-a prăbușit, vineri, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul internațional Jose Martin. Aparatul, un Boeing 737-201 fabricat în 1979, operat de Cubana de Aviacion, după ce a fost împrumutat de la un operatorul mexican Global Air, urma să asigure legătura între Havana și Holguin, la circa 670 de kilometri est de capitală. Avionul s-a prăbușit după câteva momente de la decolare, la ora locală 12:30 PM. În momentul impactului cu solul, avionul Boeing 737 a explodat.

Close
Închide
  Close