Baia de sare: temperatura apei trebuie sa aiba 28-30 grade Celsius. In 3 litri de apa se dizolva 250-500 g sare de bucatarie. Aceasta baie are un efect tonic, stimulativ.
Baia cu esenta de brad: temperatura apei trebuie sa aiba 30-35 grade Celsius. Esenta de brad are efecte tonice asupra sistemului nervos si, in plus, este foarte placut parfumata.
Baia cu glicerina: temperatura apei trebuie sa aiba 30-35 grade Celsius. In cada umpluta pe jumatate cu apa se toarna 1 l de glicerina. Aceasta baie se recomanda celor cu pielea deshidratata, ca si persoanelor expuse timp indelungat la actiunea razelor ultraviolete.
Baia cu tarate: temperatura apei trebuie sa aiba 28-30 grade Celsius. Sub jetul robinetului de baie se atarna un saculet de tifon umplut cu tarate, astfel incat apa sa treaca prin el. Se umple cada pana la jumatate. Dupa baie, nu se foloseste prosopul. Actiunea este calmanta.
Baia combinata: temperatura apei trebuie sa aiba 35 grade Celsius. Se folosesc 250 g plante medicinale diverse. Amestecul poate fi alcatuit din musetel, salvie, rozmarin, levantica, flori de tei, porumbar si menta. Se pregateste o infuzie concentrata din aceste plante, se tine acoperita 30 de minute si apoi se toarna in cada. Baia cu plante medicinale are atat efect relaxant, cat si cosmetic.
Baia de flori de tei: are un efect calmant rapid si se prepara in felul urmator: se fierbe 1 kg de flori de tei in 4 l de apa. Se strecoara apoi decoctul obtinut si se toarna in cada, unde apa trebuie sa fie fierbinte (aproximativ 49 grade Celsius). Intrati in cada si stati in jur de 20-30 de minute. Aceasta baie, pe langa efectul sau linistitor, are si darul de a catifela epiderma.