MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 11:27

Ultimele vești legate de principalul suspect în cazul asasinării jurnalistei Victoria Marinova. Ce decizie au luat autoritățile din Germania

Distribuie

Tânărul suspectat de uciderea jurnalistei bulgare Victoria Marinova va fi trimis din Germania în Bulgaria. Bărbatul de 21 de ani nu s-a opus și și-a recunocut fapta.

Parchetul din oraşul Celle (landul Saxonia Inferioară) a anunțat că extrădarea lui Severin Krasimov va avea loc în 10 zile, notează AFP, citată de Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 21 de ani a fost arestat marţi în Germania. Severin Krasimov a recunoscut că se afla sub influența drogurilor și alcoolului în momentul în care „a lovit victima şi a aruncat-o într-un tufiş”, dar a mărturisit că „nu a vrut să ucidă victima și a negat că a violat-o”.

În vârstă de 30 de ani, jurnalista de investigație Victoria Marinova a murit după ce a fost lovită, strangulată şi violată. Trupul femeii a fost descoperit pe 6 octombrie într-un parc din Ruse, situat în apropiere de malul Dunării.

Bărbatul care ar fi omorât-o pe jurnalista Victoria Marinova va fi extrădat. Sute de oameni au aprins lumânări în centrul orașului Ruse, în memoria jurnalistei Victoria Marinova

Sute de oameni au aprins lumânări în centrul orașului Ruse, în memoria jurnalistei Victoria Marinova
sursă foto: EPA

Ultimele cuvinte înregistrate ale jurnalistei Victoria Marinova, înainte să fie ucisă cu bestialitate pe malul Dunării

Victoria Marinova era reprezentant administrativ şi prezentatoare la postul local TVN Ruse. La ultima ediție a emisiunii sale din 30 septembrie, jurnalista a difuzat o convorbire dintre jurnaliștii de investigații Dimitar Stoianov din Bulgaria şi Attila Biro din România. Aceștia realizează o anchetă cu privire la bănuielile de fraudă în gestionarea fondurilor europene, în care ar fi implicați afaceriști și politicieni.

Jurnaliștii Attila Biro și Dimitar Stoianov au fost reţinuţi de Poliția din Bulgaria în cadrul acestei anchete. Decizia autorităților bulgare a fost condamndată de organizația neguvernamentală Reporteri fără Frontieră (RSF).


Citește și Cât de buni sunt românii când ajung într-un mediu sănătos! La 23 de ani, angajată la The New York Times!


 

Citește mai multe despre Victoria Marinova, extrădare și omor pe Libertatea.

Comentarii