Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Târgul colecționarilor de pe Valea Cascadelor a devenit un amalgam! Se vând de toate aici: de la obiecte de artă la căpșuni și unt bio

Târgul colecționarilor de pe Valea Cascadelor a devenit un amalgam! Se vând de toate aici: de la obiecte de artă la căpșuni și unt bio

Târgul de vechituri de pe Valea Cascadelor din Capitală este locul care adună în fiecare sâmbătă și duminică sute de persoane care vin să negocieze pentru obiecte de artă, unele foarte valoroase.  Weekendul trecut nu a făcut excepție. 

De Andrei Crăițoiu,

Din tramvaiul 25 coboară zeci de persoane înhămate cu răbdare pentru o nouă zi de târg. Trag după ele șacoșe imense de rafie cu tot ce-au găsit prin casă pentru a le expune ca la muzeu. „Hai, domle, mai repede, că-mi ocupă altul locul!”, se aude plângându-se o bătrânică. E deja coadă la intrarea în “Bazarul cu amintiri” din sectorul 6. Accesul e 3 lei, iar târgul își deschide porțile în fiecare weekend la 4.30. Până după prânz, aici se negociază până la ultimul leu și găsești orice.

Chiar și o livadă lângă pădure…

De la obiecte de artă din argint, viniluri rare, vaze și seturi de farfurii, șiraguri de mărgele din zestrea bunicii, tablouri și ceasuri de colecție, până la arhive impresionante de ziare vechi ca „Sportul popular”, „Vremea”, “Dreptatea” sau „Universul”. Dar și cărți cu pagini învechite, de vreme ce poartă semnătura marilor autori români, mașini de scris, cântare din alimentarele regimului Ceaușescu, mașini de tocat carne ruginite, fiare de călcat cu cărbuni, până la telefoane de bachelită, încă funcționale. E un fel de bazar turcesc: „Hai, dă-mi două-j de sute și-ți dau ceasul ăla!”.

Cu trecerea timpului, bazarul unde românii își aduc cele mai de preț amintiri pentru a face un ban în plus s-a transformat într-un supermarket veritabil. Căpșune la 12 lei kilogramul aduse cu tirul din Grecia, „caviarul pe care ți-l poți permite” la 25 de lei două borcănele, unt bio de fermă la 20 de lei sau un suc acidulat la 250 de mililitri, din Turcia, la doar 1 leu sticluța. Nu lipsesc lamele de bărbierit aduse din Bulgaria, la jumătate de preț decât în magazinele de la noi, salamul sau conservele de ton din Republica Moldova.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Și înainte de plecare ai ocazia să încerci la un superpreț un „Bvlgari”, un „Boss” sau un „Dolce & Gabbana”. V-am zis că se vinde orice! Chiar și o livadă de 1.000 de metri pătrați, în satul Tântava, din Giurgiu, lângă pădure.


Citește și:

VIDEO / O femeie de 50 de ani a murit electrocutată în cireș! Compania CEZ Oltenia susține că nu are nici o vină, deși patru cabluri treceau prin coroana pomului și au fost dezafectate abia după tragedie!

Close
Închide
  Close