13 Oct. 2017 07:46

Bilanțul incendiilor din California a urcat la 31 de morți. Sute de persoane sunt date dispărute

Distribuie

Bilanțul incendiilor devastatoare din California a urcat la cel puțin 31 de morți. Sute de persoane sunt date dispărute de rude. Acestea ar putea să fie însă în siguranță, însă fără posibilitatea de a contacta autoritățile, notează ABC News.

Incendiile de vegetație care au cuprins statul american California au provocat moartea a cel puțin 31 de oameni și au distrus complet mii de locuințe, arată cel mai recent bilanț al autorităților. Cele mai multe dintre victime au avut loc într-un orășel, care este complet devastat de flăcări.

De altfel, pompierii se luptă în continuare cu 21 de incendii în mai multe zone ale statului american. Lupta lor este îngreunată de vântul puternic, care ajută la extinderea focului. Până acum, incendiile au distrus peste 76.000 de hectare, cel puțin 3.500 de clădiri și au dus la evacuarea a peste 20.000 de oameni.

Oficialii americani au mai anunțat că incendiile au reușit să fie aduse sub control, însă lupta cu flăcările continuă. Totodată, condițiile meteorologice sunt așteptate să se îmbunătățească. Peste 8.000 de pompieri se luptă cu flăcările, aceștia fiind ajutați și de echipajele din statele vecine, precum Nevada.

Aproximativ 400 de persoane sunt date dispărute în continuare, însă acestea ar putea să fie în siguranță. Inițial, aproximativ 1.000 de persoane au fost date dispărute, însă aproximativ 600 dintre ele au fost localizate în siguranță. Totodată, cel puțin 7.000 de oameni au rămas fără curent electric în Napa. În urma incendiilor, autoritățile din districtul Sonoma au anunțat că cinci persone au fost arestate pentru mai multe jafuri în zonele evacuate.


Citește și: REPORTAJ VIDEO/ Dezbrăcați de război, îmbrăcați de români. Cum sunt ajutați copiii refugiați din țara noastră


Loading...
Comentarii