MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

BOMBĂ în LUMEA FINANCIARĂ! Directorul Bursei Sibiu, DISPĂRUT! A fugit cu banii?

Distribuie

Surse din piaţa de capital au declarat pentru MEDIAFAX că Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu în care scria că i-au fost furate laptopul, telefonul, actele şi cardul bancar şi cerea blocarea acestora.
Angajaţii Sibex au încercat de mai multe ori, fără succes, să îl contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are în Elveţia, postul telefonic este suspendat, au menţionat sursele.
În piaţa de capital au apărut zvonuri potrivit cărora Sima ar fi dispărut din ţară cu banii clienţilor unei firme pe care o deţine şi prin care tranzacţiona pe pieţele externe.
Firma WBS Holding înregistrată în Insulele Virgine Britanice, prin care clienţii lui Sima ar fi tranzacţionat pe pieţele externe, nu este înregistrată la CNVM, astfel că activitatea acesteia nu este supravegheată de Comisie. Sima a fost acţionar la WBS România până anul trecut, când a vândut acţiunile pentru a evita o incompatibilitate cu funcţiile de preşedinte CA şi director general al Sibex.
Cu toate că acesta a fost demis, pe site-ul Sibex, acesta figurează în continuare drept preşedinte al Consililui de Administraţie.

Poliţiştii nu au informaţii legate de dispariţia misterioasă, s-au autosesizat şi au demarat o anchetă.
„Nu a fost depusă nici o reclamaţie până în prezent la Inspectoratul Sibiu, legată de acest caz. Poliţiştii de la Inspectorat s-au autosesizat în baza informaţiilor difuzate în presă. A fost declanşată o anchetă în acest caz”, a declarat Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, pentru Digi 24.

Comentarii