Mergi direct la conținut »
Candidatura procurorului Bogdan Pîrlog la şefia Secţiei de anchetă a fost respinsă. Adina Florea a fost admisă la concurs
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Candidatura procurorului Bogdan Pîrlog la şefia Secţiei de anchetă a fost respinsă. Adina Florea a fost admisă la concurs

Candidatura procurorului Bogdan Pîrlog la şefia Secţiei de anchetă a fost respinsă. Adina Florea a fost admisă la concurs

Procurorul Bogdan Pîrlog, cel care a demarat dosarul împotriva jandarmilor pentru violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, şi-a depus candidatura pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), dar a fost respins. El voia să desființeze SIIJ!

Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu are vechimea de 18 ani în funcţia de magistrat, a anunțat CSM, a notat mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii a informat că procurorii Adina Florea şi Sorin-Eugen Iasinovschi au fost admişi pentru participarea la selecţia pentru şefia Secţiei Speciale, deoarece aceştia întrunesc condiţiile legale necesare.

Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu deţine vechimea efectivă de 18 ani în funcţia de procuror. Primul obiectiv din proiectul depus de Pîrlog pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a fost sistarea imediată a activităţii Secţiei.

Procurorul Adina Florea este, în prezent, adjunctul Secţiei Speciale, iar Iasinovschi vine de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestaţie în termen de 24 de ore.

În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie încalcă Constituţia. El citează rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Primul obiectiv din proiectul depus pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este sistarea imediată a activităţii Secţiei.

„Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ţinând cont de cele expuse:
– Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
– Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
– Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)”
, se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.

Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.


Papa Francisc, la Iași. O familie cu 28 de membri îi va vorbi Suveranului Pontif despre greutățile și bucuriile din viața lor

Close
Închide
  Close