12 Oct. 2017 12:52

Secretele avioanelor au fost dezvăluite: Care sunt butoanele ascunse care ți-ar putea salva viața atunci când zbori

Distribuie

Multor oameni le este frică de zborul cu avionul, în ciuda statisticilor care arată că aceasta este de fapt cea mai sigură cale de a călători.

Unul din trei adulţi experimentează o stare de anxietate sau frică atunci când zboară, arată un studiu recent, potrivit dailystar.co.uk.

În timp ce mulţi călători ştiu despre vestele de salvare şi măştile de oxigen, mulţi nu sunt conştienţi de celelalte caracteristici ascunse cu meticulozitate pentru a ne ţine în siguranţă.

Ştiai că există, de exemplu, o mică gaură în fiecare fereastră din avion care ar purea să-ţi salveze viaţa? Această gaură este folosită pentru a regla presiunea aerului.Pe scurt, ne opreşte din a leşina în timp ce zburăm la o altitudine mare.

Multe avioane au, de asemenea, o bară secretă ascunsă sub dulapurile de deasupra capului. Aceasta pot fi folosită de călători sau membri ai personalului pentru a se ţine bine în condiţii de turbulenţă.

Un alt lucru pe care nu îl știe multă lume are legătură cu culoarea avionului. Culoarea albă este mai importantă decât crezi.

Există și un buton secret care ți-ar putea face călătoria mai comfortabilă, dar în cazuri extreme ți-ar putea salva chiar viața.

Butonul a fost instrodus ca un element de siguranță și este poziționat sub cotieră, aproape de balama. Prin apăsarea lui se ridica cu mâna cotiera dinspre culoar. Astfel, pasagerul dinspre culoare își poate întinde picioarele în timpul zborului, dar în caz de urgență această funcție ajută și la evacuarea mai rapidă a pasagerilor de pe celelalte scaune sau a persoanelor cu deficiențe locomotorii.


A alergat primul maraton pentru o halbă de bere, iar acum este la un pas de un record mondial


 

Loading...
Comentarii