Mergi direct la conținut »
Ce a făcut actrița Nuami Dinescu duminică seara în Piața Victoriei. "M-am uitat în ochii lui până ni s-au umplut ochii de lacrimi"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ce a făcut actrița Nuami Dinescu duminică seara în Piața Victoriei. „M-am uitat în ochii lui până ni s-au umplut ochii de lacrimi”

Actrița Nuami Dinescu a fost duminică seara în Piața Victoriei. Acolo, artista a avut o întâlnire cu totul aparte cu un jandarm. Despre ce s-a petrecut între ei a povestit Nuami Dinescu în mediul online.

De Dana Aramă,

Mesaj cutremurător postat de actrița Nuami Dinescu în mediul online după protestul diasporei.

 

„Am fost și aseară în Piața Victoriei; jandarmii erau altfel poziționați, fără echipamentele din prima seară, erau, în marea lor majoritate, tineri și obosiți. M-am apropiat de gard, m-am agățat ca un copil de el și m-am uitat la jandarmul din fața mea. M-am uitat în ochii lui pînă ni s au umplut ochii de lacrimi, și mie și lui.

A întors capul ca și cum ar fi vrut să nu-l văd, dar l-am văzut. Mi-am scos telefonul, l-am întrebat dacă pot să-i fac o poză, a dat ușor din cap în timp ce stătea drept cu casca aia imensă pe braț, după care l-am întrebat cum îl cheamă. A ridicat din umăr și cineva de lîngă mine mine mi-a spus că nu are voie să-mi spună.

I-am făcut o poză, sunt toate luminile în spatele lui, dar se vede că e un copil. Blestemat să fiți, toți, de la primul până la ultimul, pentru starea în care ne-ați adus, pentru ce s-a întîmplat vineri seară, pentru valul de ură și furie și durere care curge între noi!

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Da, mi-am luat gaze la greu, de bătaie am scăpat, dar nu vreau sub nicio formă să las ura să se așeze în mine, în viața mea. Jandarmeria Romană, băieți, e vremea să vă dați seama că voi veți fi trimiși în judecată, nu politicienii care profită și dau din clanța acum la tv! Voi trebuie să faceți în așa fel încât huliganii în uniforme, ca cei de vineri seară, să nu mai stea între voi! Voi!”, a povestit Nuami Dinescu pe contul său de socializare.

 

Mitingul diasporei s-a desfășurat în data de 10 august 2018, în Piața Victoriei. Aproximativ 100.000 de oameni s-au adunat în fața Guvernului, pentru mitingul care s-a făcut remarcat mai mult prin violențele dintre grupuri de huligani și jandarmii care au folosit gaze lacrimogene. Două arme de foc au fost furate de la jandarmi. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor care au fost prezentate pe larg și în presa internațională.


Citește și: Simona Halep a câștigat titlul la Montreal. Este al treilea succes din 2018 și al 18-lea al carierei. Scandare anti-PSD din tribună, la finala cu Sloane Stephens / VIDEO


 

Close
Închide
  Close