Cremă de lămâie

08-crema-de-lamaie

Ingrediente: cremă – coaja şi sucul de la 4 lămâi, 4 ouă mari, 320 g zahăr pudră, 200 g unt, 40 g amidon, seminţele de la o păstaie de vanilie; bezea – două albuşuri, 100 g zahăr pudră.

Preparare: pentru cremă, se bat bine ouăle şi se adaugă restul ingredientelor, mai puţin untul. Se pune vasul la aburi şi după două minute se adaugă şi untul, amestecând uşor, până ce compoziţia se omogenizează. Se pune crema în pahare, se lasă să se răcească, apoi se bagă în frigider. Pentru bezea, se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul, lingură cu lingură, mixând după fiecare. Folosind un poş sau o lingură, se pune bezea în fiecare pahar, apoi, cu ajutorul unui arzător, se caramelizează uşor.

Tiramisu

08-tiramisu

Ingrediente: 200 ml cafea, o lingură de vin dulce, două linguri de cremă de whisky, 40 g zahăr pudră, 200 g frişcă, 200 g mascarpone, 10-12 pişcoturi, o lingură de cacao.

Preparare: se pune vinul în cafeaua rece şi se amestecă. Se bate frişca. Se mixează mascarpone cu zahărul şi crema de whisky, apoi se încorporează frişca. Se trec pişcoturile prin cafea, apoi se rup în două sau trei bucăţi şi se aşază în pahare: un strat de pişcoturi, un strat de cremă, după care se repetă. La final, se pudrează cu cacao şi se dau paharele la rece.

Panna Cotta cu căpşune

08-panna-cotta-cu-capsune

Ingrediente: pentru Panna Cotta – 500 ml smântână pentru frişcă, 500 ml lapte, 100 g zahăr, o păstaie de vanilie, 10 g gelatină; jeleu – 500 g căpşune, 500 ml apă, 200 g zahăr, 10 g gelatină; decor – câteva căpşune.

Preparare: pentru Panna Cotta, se amestecă laptele, smântâna, zahărul şi seminţele păstăii de vanilie, apoi se pune vasul pe foc mic şi se lasă până ajunge aproape de punctul de fierbere. Se strecoară compoziţia şi se adaugă gelatina preparată în prealabil conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toarnă în pahare, care se dau la rece. Pentru jeleu, căpşunele curăţate de codiţe, apa şi zahărul se pun pe foc mic, într-un vas, şi se lasă să dea în câteva clocote, înlăturând spuma care se formează. Când e gata, se adaugă gelatina preparată, se amestecă şi se toarnă în pahare, care se dau din nou la rece, să se întărească jeleul. Înainte de servire se adaugă felii de căpşune.

Mousse de avocado

08-mousse-de-avocado

Ingrediente: un avocado foarte copt, o banană, două linguri de cacao, două linguriţe de miere, puţină scorţişoară, un vârf de cuţit de sare de Himalaya, afine şi, opţional, mentă şi rulouri de napolitane.

Preparare: miezul de avocado şi cel de banană se mixează împreună în blender. Se adaugă cacaua, mierea, scorţişoara şi sarea, se amestecă bine, iar crema obţinută se pune în pahare şi se decorează. Se poate folosi şi zmeură în loc de afine.

Budincă de chia cu cocos

08-budinca-de-chia-cu-cocos

Ingrediente: o lingură de miere, 400 ml lapte, 4 linguri de seminţe de chia, 4 linguri de fulgi de cocos, 50 g căpşune.

Preparare: se amestecă într-un bol laptele şi mierea, se adaugă seminţele de chia şi fulgii de cocos. Se mixează bine şi se ţine în frigider peste noapte. Dimineaţa se toarnă în două pahare şi se adaugă căpşunele.

Budincă de vanilie cu banane

08-budinca-de-vanilie-cu-bana

Ingrediente: 100 g zahăr, un vârf de cuţit de sare, 60 g făină, 700 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 3 linguri de unt (la temperatura camerei), două linguriţe de esenţă de vanilie, o banană.

Preparare: se pun într-un vas zahărul, sarea şi făina, apoi se adaugă treptat laptele şi se aşază pe foc, la bain-marie, până când compoziţia devine cremoasă. Se amestecă frecvent. Se bat gălbenuşurile, se adaugă vanilia şi untul, se omogenizează şi se toarnă în compoziţia de pe foc, amestecând, până se îngroaşă. Când e gata, budinca se lasă puţin la răcit înainte de a se turna în pahare. La final se adaugă felii de banană.

Iaurt cu jeleu de fructe

08-iaurt-cu-jeleu-de-fructe

Ingrediente: cremă – 200 g iaurt grecesc (10% grăsime), 200 g frişcă lichidă, 50 g zahăr pudră, un pliculeţ de zahăr vanilat, 10 g gelatină; jeleu – 200 g afine, două linguri cu vârf de zahăr, un plic gelatină; decor – fructe de pădure.

Preparare: pentru jeleu, se pune gelatina în apă cât să o acopere, ca să se hidrateze. Afinele se pun într-o crăticioară, se acoperă cu zahăr şi se lasă pe foc la fiert pentru 5-10 minute, până scade zeama. Se ia de pe foc, se adaugă gelatina hidratată şi se amestecă până se topeşte. După ce se răceşte, se pune în pahare (în funcţie de dimensiune, pot fi două sau patru) şi se dă la frigider. Pentru cremă, se pune gelatina la hidratat în crăticioară şi se acoperă cu apă. Se bate frişca, apoi se adaugă zahărul pudră + cel vanilat şi iaurtul şi se bate în continuare. Se adaugă gelatina şi se amestecă. Se toarnă crema peste jeleul întărit şi se dă la rece până a doua zi. Înainte de servire se ornează cu fructe de pădure.

 

Prima reacție a Anamariei Prodan, după ce Laurențiu Reghecampf a anunțat că divorțează
PARTENERI - GSP.RO
Prima reacție a Anamariei Prodan, după ce Laurențiu Reghecampf a anunțat că divorțează
BOMBĂ! Adevărul despre Reghecampf, amantă și bani, spus de un membru al familiei: ”Murim”
Playtech.ro
BOMBĂ! Adevărul despre Reghecampf, amantă și bani, spus de un membru al familiei: ”Murim”
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a intrat cu maşina pe contrasens
Observatornews.ro
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a intrat cu maşina pe contrasens
Horoscop 19 iunie 2021. Săgetătorii au nevoie de echilibru, de răbdare și de toleranță în familie
HOROSCOP
Horoscop 19 iunie 2021. Săgetătorii au nevoie de echilibru, de răbdare și de toleranță în familie
Reacția UEFA după ce Cristiano Ronaldo și alți fotbaliști au luat sticlele de pe masă. Ce se va întâmpla cu jucătorii care vor repeta acest gest
Știrileprotv.ro
Reacția UEFA după ce Cristiano Ronaldo și alți fotbaliști au luat sticlele de pe masă. Ce se va întâmpla cu jucătorii care vor repeta acest gest
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)