Bugetul Primăriei Capitalei pe 2017 a fost aprobat de Consiliul General în luna aprilie. În martie, Primăria Capitalalei punea în dezbatere proiectul bugetului pe 2017. Primăria avea venituri totale de 1,1 miliarde euro, din care 80 de milioane de euro mergeau la infrastructură, 95 de milioane de euro la asistenţa medicală, şi 50 de milioane de euro, la teatrele din Bucureşti.
Cheltuielile de personal ale Primăriei primesc o suplimentare de 40 de milioane de lei, dintre care 25 de milioane destinată salariilor de bază, iar 1,6 milioane lei pentru vouchere de vacanţă.
Subvenţiile destinate transportului în comun urmează să fie majorate cu 23 de milioane de lei, ajungând astfel la 573 milioane lei.
Și Direcţia Generală de Poliţie Locală primește pentru personal o suplimentare de buget de 5,4 milioane lei, ajungând la 45 de milioane lei, iar în cadrul Administraţiei Cimitirelor creşterea cheltuielilor de personal este de 1,5 milioane lei. La nivelul ALPAB, cheltuielile de personal vor creşte cu 4,1 milioane lei, ajungând la 21 de milioane lei.
Citește și: EXCLUSIV/ O analiză completă. Cum ar trebui impozitată Biserica în România
Conform raportului de specialitate, ”modificările propuse se realizează în condiţii de echilibru bugetar şi în condiţiile în care la data prezentei veniturile previzionate pe semestrul I sunt realizate în procent de 102% (încasări de 46 milioane lei peste nivelul planificat la cote şi sume defalcate din impozitul pe venit)”, relevă documentul.
Au mai cerut suplimentări de buget mai multe instituții din subordinea Primăriei: Creart (3,3 milioane lei pentru proiecte culturale), Teatrul Stela Popescu (1,4 milioane lei pentru bunuri şi servicii şi pentru proiecte culturale); Teatrul Mic (3,1 milioane lei pentru proiecte culturale, reparaţii curente şi alte cheltuieli de funcţionare); Teatrul Evreiesc de Stat (684.000 lei pentru suplimentarea unor cheltuieli cu bunuri şi servicii), Teatrul de Comedie (820.000 lei pentru bunuri şi servicii şi proiecte culturale).
Opoziția a criticat proiectul de rectificare și a atras atenția că nu a fost pus în dezbatere publică, cum prevede legea. Reprezentantul aparatului de specialitate al PMB a precizat că urgenţa a apărut ca urmare a legii salarizării unitare, intrată în vigoare în urmă cu o lună şi obligatorie începând cu data de 1 iulie.
Citește și: Noi acuzații grave la adresa preotului Pomohaci. A sechestrat un tânăr în mașină și i-a cerut să…