Mergi direct la conținut »
Cine este jandarmul erou care a intrat în supermarketul din Trebes. Acum se luptă între viață și moarte
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cine este jandarmul erou care a intrat în supermarketul din Trebes. Acum se luptă între viață și moarte

Cine este jandarmul erou care a intrat în supermarketul din Trebes. Acum se luptă între viață și moarte

Jandarmul erou, lăudat de Emmanuel Macron, care s-a dus de bună-voie în supermarketul din Trebes în timpul unui schimb de ostatici și a fost rănit grav de atacator, a fost identificat drept Arnaud Beltrame, un locotenent-colonel în cadrul Jandarmeriei Aude, scrie Europe 1.

Locotenent-colonel al grupului de jandarmi din Aude, Arnaud Beltrame a făcut un „act de eroism” vineri. Omul de 44 de ani, care face parte din acest departament de mult timp, s-a oferit să ia locul unui ostatic în timpul atacului de la Super U din Trebes.

Arnaud Beltrame a fost unul dintre primii oameni ai legii sosiți la scena luării de ostatici. După ce echipele de intervenție au luat legătura cu atacatorul și au ajuns la înțelegerea ca acesta să o elibereze pe femeia pe care o ținea prizonieră la schimb cu un om al legii, jandarmul s-a oferit voluntar să intre.

Beltrame a ținut la el telefonul deschis și astfel polițiștii de afară au putut să audă ce se întâmpla înauntru și să pregătească atacul. Dar când toată lumea era gata să atace, au auzit trei împuțcături, semn că teroristul a tras în jandarm. În acel moment, un lunetist a tras și l-a omorât pe marocan.

Polițiștii au intrat repede în clădire, l-au evacuat pe bărbat și l-au trimis cu un echipaj medical la spital unde este în stare gravă.

Cavaler al Legiunii de Onoare din mai 2012, Arnaud Beltrame a fost întotdeauna un polițist model. Acest bărbat căsătorit fără copii, născut în Essonne, a făcut parte din Garda Republicană, unde se ocupa de protocolul de primire a șefilor statului și ai palatului Élysée.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

A plecat, îsă de la Paris și s-a retras în sud-estul franței, acolo unde s-a înscris în jandarmerie. În mod previzibil, în decembrie 2017, a participat la un exercițiu care simula o ucidere în masă într-un supermarket din regiune.

„Vreau să salut curajul de locotenent-colonelului, care este accidentat grav. Un act de eroism cu care ne-au obișnuit jandarmii și  ofițerii de poliție întră în slujba națiunii pentru a-i proteja pe cetățenii noștri”, a declarat ministrul de Interne Gerard Collomb.

Și Emmanuel Macron a salutat „curajul“ polițistului, care „a salvat vieți și onorat arma și țara noastră. El luptă în acest moment pentru viața sa și toate gândurile noastre sunt alături de el și familia sa”, a declarat președintele francez.

Un bărbat, care a fost identificat drept Redouane Lakdim și despre care presa franceză scrie că este marocan, a fost ucis de forțele de intervenție după ce a luat ostatici mai mulți oameni într-un supermarket din Trebes și a omorât trei oameni în timpul atacului de vineri.


Citește și: 5 români au murit în explozia produsă la uzina chimică din Cehia; Iohannis și Dăncilă au transmis mesaje de condoleanțe


 

Close
Închide
  Close