Mergi direct la conținut »
UPDATE / Împușcături și luare de ostatici în Franța: trei persoane au murit. Atacatorul a fost ucis
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE / Împușcături și luare de ostatici în Franța: trei persoane au murit. Atacatorul a fost ucis

UPDATE / Împușcături și luare de ostatici în Franța: trei persoane au murit. Atacatorul a fost ucis

Împușcături și luare de ostatici în Franța. Un bărbat, despre care presa franceză scrie că este marocan, a fost ucis de forțele de intervenție după ce a luat ostatici mai mulți oameni într-un supermarket din Trebes și a omorât trei oameni în timpul atacului.

UPDATE 20.45: Președintele francez Emmanuel Macron spune că bărbatul înarmat care a luat ostatici într-un supermarket a ucis trei persoane și a rănit alte 16.

Macron a declarat că anchetatorii încearcă să stabilească modul în care suspectul a obținut arma utilizată în atacul din Trebes și în cele din Carcassonne, unde oficialii spun că a deturnat o mașină și a revendicat prima sa victimă.

De asemenea, detectivii vor încerca să afle cum și când Redouane Lakdim s-a radicalizat. Suspectul, care a fost împușcat și ucis de poliție, era cunoscut poliției ca dealer de droguri.

Macron, care a vorbit după o întâlnire la centrul de urgență din cadrul ministerului de interne, a lăudat curajul jandarmului care s-a oferit să fie luat prizonier în schimbul de ostatici și a fost grav rănit. „El a salvat vieți și este acum într-o stare care îi pune viața în pericol”, a declarat Macron.

UPDATE 19.20: Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul spunând că a fost efectuat de ”unul dintre soldații săi”, citează presa internațională o agenție de presă afiliată ISIS.

UPDATE 17.06: Atacatorul a fost identificat de autoritățile franceze drept Redouane Lakdim, de 26 de ani.

Bunicul Petre este singurul sprijin din viața Isabelei, fetița de 9 ani. Îngrozitor ce au vrut părinții să-i facă propriului copil
Recomandări

Bunicul Petre este singurul sprijin din viața Isabelei, fetița de 9 ani. Îngrozitor ce au vrut părinții să-i facă propriului copil

Potrivit ministrului de Interne atacatorul avea la el mult armament și a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, cel mai important suspect supraviețuitor de la atacurile din 13 noiembrie 2015 din Paris.

UPDATE 16.43: Ministrul de Interne, Gerard Collomb, a confirmat faptul că atacatorul a ucis trei persoane înainte de a fi omorât de poliție.

Collomb a adăugat că bărbatul era pe lista persoanelor supravegheate de autorități, dar ”nu credeam că este radicalizat”.

UPDATE: 15:58: Atacatorul care a comis atacul din sud-vestul Franței a ucis cel puțin trei persoane și a rănit alte două persoane în trei incidente separate în jurul orașului Carcassonne, au declarat surse de securitate pentru AFP .

Omul a furat mai întâi o mașină, vineri dimineață, omorând un pasager și rănind șoferul. Apoi de la volanul aceleiași mașini a tras într-un grup de polițiști, rănind unul dintre ei.

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri
Recomandări

Cum arată Guvernul Orban, după ultimele negocieri din Parlament. Lista cu miniștri

Atacul s-a încheiat într-un supermarket din Trebes, unde a luat opt ostatici și a omorât două persoane.

UPDATE: 15:52: Potrivit BBC, atacatorul din supermarketul aflat în orașul Trebes, a fost împușcat mortal de polițiști.

UPDATE 15.35: Emmanuel Macron a vorbit la Bruxelles despre atacul terorist din sudul Franțe. El a spus că ministrul de Interne este pe drum spre Trebes și că premierul și-a anulat vizita pe care o făcea și s-a întors la Paris.

Macron a adăugat că va pleca în scurt timp spre Paris și va participa la coordonarea acțiunii din Trebes.

Împușcături și luare de ostatici în Franța

UPDATE 15.05: Bărbatul care ține mai multe persoane ostatici într-un supermarket a fost identificat drept un marocan care era în atenția autorităților franceze, fiind catalogat ”posibil extremist”, scrie AFP, citând surse din forțele de securitate.

UPDATE 14.50: Polițiștii au confirmat pentru AFP că aceeași mașină a fost folosită pentru atacul asupra polițiștilor din Carcassonne ca și pentru luarea de ostatici din orașul vecin Trebes.

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!
Recomandări

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!

Potrivit presei franceze, bărbatul care ține opt persoane ostatici în supermarketul Super U din Trebes cere eliberarea lui Salah Abdeslam, a cărui proces a început în Belgia în luna februarie.

UPDATE 14.30: Poliția franceză a transmis că sunt cel puțin 12 persoane au fost rănite în atac terorist din Trèbes. Două persoane au fost ucise  până acum. O sursă de poliție a declarat pentru Reuters că opt persoane sunt în continuare ostatici în supermarketul din Trèbes.


UPDATE 14.11: Cel puțin două persoane au murit până acum în luarea de ostatici în supermarketul din orașul francez Trebes, scrie AFP, care citează surse din poliție.

„Majoritatea angajaților și clienților Super U au reușit să fugă”, a declarat o sursă pentru AFP , adăugând că un ofițer de poliție a fost în contact cu atacatorul

Un martor a declarat pentru AFP că suspectul a strigat „Allahu Akbar, o să vă ucid pe toți ” înainte de a intra în supermarketul Super U.

UPDATE 14.03: Emmanuel Macron i-a cerut ministrului de Interne francez, Gerard Collumb să meargă la locul în care are loc luarea de ostatici, care este încă în desfășurare. De asemenea, premierul Edouard Philippe a declarat că luarea de ostatici de la Trebes ”pare a fi un act terorist”.

Între timp, presa locală confirmă informația că o persoană a fost ucisă în interiorul supermarketului și anunță că o alta a fost rănită grav, ducând bilanțul până acum la doi răniți și un mort.

Au apărut informații referitoare la starea de sănătate a polițistului împușcat. Potrivit unui reprezentant al sindicatului polițiștilor, acesta a fost lovit în umăr și starea sa este stabilă.

UPDATE 13.35: Un oficial al sindicatului polițiștilor francezi a declarat că cel puțin o persoană a fost ucisă în interiorul supermarketului, scrie AP


Un bărbat ține mai multe persoane ostatice într-un supermarket din Trèbes, în sudul Franței. Presa franceză susține că omul a tras mai mnulte focuri de armă asupra unor polițiști care patrulau, unul dintre ei fiind rănit grav. Starea sa este critică, anunță presa franceză.

Împușcături și luare de ostatici în Franța

Trupele de intervenție au înconjurat supermarketul Super U din Trèbes și încearcă să elibereze ostaticii.

Un procuror a declarat că atacatorul susține că este fidel grupării Stat Islamic, dar informația nu a fost confirmată oficial.

Primul ministru Édouard Philippe a declarat că situația a fost „gravă”.

Presa locală declară că o persoană a fost ucisă, dar autoritățile încă nu au confirmat acest lucru.

Dacă se confirmă legătura cu Stat Islamic, atacul ar fi primul incident major de la alegerea președintelui  Emmanuel Macron în luna mai a anului trecut.

Revenim cu detalii.

FOTO: Facebook/ La vie a Trebes


#salvatipipera. De la zonă strategică pentru Armată, la zonă strategică pentru investitori străini / MULTIMEDIA

Close
Închide
  Close