Mergi direct la conținut »
Cioloş şi Grindeanu îşi pasează răspunderea pe legea care permite eliberarea deținuților mai devreme. Reproşuri şi copii după stenograme, armele celor doi foşti premieri
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cioloş şi Grindeanu îşi pasează răspunderea pe legea care permite eliberarea deținuților mai devreme. Reproşuri şi copii după stenograme, armele celor doi foşti premieri

Cioloş şi Grindeanu îşi pasează răspunderea pe legea care permite eliberarea deținuților mai devreme. Reproşuri şi copii după stenograme, armele celor doi foşti premieri

Foştii premieri Dacian Cioloş şi Sorin Grindeanu şi-au pasat responsabilitatea în privinţa iniţierii legii recursului compensatoriu, care a scos din închisori mii de deţinuţi, în ultimii doi ani, unii dintre ei recidivând după ce au fost eliberaţi. 

De Valentina Postelnicu,

Primul care a postat pe Facebook a fost Dacian Cioloş. El a prezentat stenograma ședinței de Guvern din 31 ianuarie 2017, care, spune el, arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu și-l asumă.

Legea a fost inițiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeași zi în care a fost aprobată și celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care Coaliția PSD-ALDE are majoritate. PSD a adoptat apoi Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor măsuri care au permis eliberarea a mii de condamnați înainte de termen. Comisia juridică a Parlamentului care a adoptat Legea recursului compensatoriu a fost condusă de acelasi Florin Iordache, inițiatorul legii în Guvern. Ministrul Tudorel Toader și propaganda PSD încearcă azi să arunce vina asupra Guvernului Cioloș, care propunea o cu totul altă formă a legii, fără legătură cu forma inițiată și adoptată de PSD„, a mai spus Cioloş.

În replică, fostul premier Sorin Grindeanu a venit şi el cu o postare pe pagina de socializare.

Citesc că un domn Cioloș, candidat la europarlamentare, dorește cu înfierbântare să arate că nu are nicio legătură cu inițiativa privind recursul compensatoriu. Am două vești pentru dl Cioloș. Prima e că guvernul Grindeanu a adoptat un proiect de lege, cu alte cuvinte a trimis textul în Parlament, spre a fi dezbătut. A doua e că guvernul Grindeanu a adoptat proiectul EXACT în forma inițiată de Raluca Prună – să înțeleg că nu era bun? Sau că doamna Prună făcea proiecte pentru “penalii” coaliției PSD-ALDE, ca să folosesc vocabularul d-lui Cioloș?”. a scris Grindeanu.

El continuă: „Nu-i comentez gusturile, dar domnul Iordache a apreciat suficient proiectul doamnei Prună încât să-l propună spre aprobare în regim de urgență. Dacă simțiți nevoia unei confirmări, domnule Cioloș, sunați-o pe Raluca Prună, să vă explice, ca între tehnocrați, dacă forma adoptată de guvernul Grindeanu era sau nu cea propusă de domnia sa”.

Grindeanu îi dă un sfat lui Cioloş: „Dacă vreți să și câștigați ceva la alegeri, renunțați la dezinformări și fake news și încercați să mergeți din ușă-n ușă, să stați de vorbă cu oamenii. Așa se fac campaniile adevărate”.

Ministrul Justiţiei urmează să îi trimită premierului Viorica Dăncilă o analiză a efectelor recursului compensatoriu. Anunţul a fost făcut la Ministerul Justiţiei, de Tudorel Toader, care a avut şi o discuţie cu premierul, în cursul dimineţii de miercuri.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Miercuri, şi preşedintele Klaus Iohannis a ieşit cu un mesaj, pe acest subiect, şi a cerut Guvernului să ia măsuri cât mai repede, pentru că „siguranţa cetăţeanului nu este negociebilă”.

Tudorel Toader a afirmat că legea recursului compensatoriu a fost inițiată de Guvernul tehnocrat și a fost votată inclusiv de parlamentarii PNL și USR, aflați în opoziție. Ministrul Justiției a mai precizat că anul trecut au fost eliberați aproape 8.900 de deținuți, iar numărul celor care revin în penitenciar este în scădere.


Citeşte şi:  VIDEO/ Interviu cu Octav Bjoza, fost deținut politic: „Mai umilit ca-n anul Centenarului n-am fost niciodată!”

Close
Închide
  Close