Prin acest eveniment, CNCAV își propune să consolideze raza de acoperire a programului național de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul populației rurale, prin intensificarea informării și a organizării caravanelor de vaccinare.
Caravanele vor fi operaționalizate pentru conectarea cu grupurile-țintă, ascultarea și intermedierea comunicării cu liderii locali de opinie, pentru a oferi comunităților informații adaptate, ușor de înțeles și corecte din punct de vedere științific privind vaccinarea împotriva COVID-19.
De asemenea, caravanele vor aduce echipele de vaccinatori mai aproape de comunități, iar acestea vor acoperi cererile venite din partea cetățenilor care aleg vaccinarea în beneficiul individual și colectiv.
Scopul atelierului de lucru este de a se asigura accesul facil la vaccinare pentru populația comunității, de a înțelege și de a promova comportamente pentru încurajarea acceptării și adoptării vaccinării împotriva COVID-19 în rândul populației vizate.
„Acest demers se înscrie în seria acțiunilor de informare privind beneficiile și importanța vaccinării, prin mesaje adaptate fiecărei comunități, care să integreze și să țină cont de principalele bariere la vaccinare pe care oamenii încă le au”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.
„Creșterea ratei de vaccinare este crucială pentru protejarea la nivel individual și de comunitate față de consecințele severe ale COVID-19. Cu toate acestea, o campanie de vaccinare de succes necesită o înțelegere și un răspuns adecvat referitor la convingerile, preocupările și așteptările populației”, a precizat doctorul Andrea Ammon, directorul ECDC
Evenimentul a fost organizat de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro