Francisco Barbosa Delgado, consilierul pentru drepturile omului al preşedintelui columbian Ivan Duque, s-a exprimat în Consiliul ONU pentru drepturile omului la Geneva cu câteva ore înainte ca ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza să ia cuvântul de la tribuna instituţiei, potrivit Agerpres.

”Acţiunea şi solidaritatea ar trebui să stea la baza unei respingeri totale a dictaturii lui Nicolas Maduro în Venezuela”, a declarat Barbosa în cadrul reuniunii.

”La sfârşitul săptămânii trecute, lumea a văzut direct că regimul de teroare, ale cărui principale caracteristici sunt încălcarea drepturilor omului, a distrus alimente şi medicamente trimise poporului flămând, înfometat, în Venezuela”, a mai spus el.

Săptămâna trecută, Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a încercat, fără succes, să aducă ajutoare umanitare în țara sa.

Atunci, forțele de ordine loiale lui Nicolas Maduro au deschis focul la granițele țării, când patru camioane cu ajutoare umanitare, trimise în principal de SUA, au încercat să forțeze intrarea în Venezuela. Juan Guaido a avertizat că a bloca ajutorul umanitar este „o crimă împotriva umanităţii”.

Președintele Nicolas Maduro respinge ideea că este o criză, în pofida existenţei unei hiperinflaţii ce a provocat penurii mari de alimente şi medicamente.

Juan Guaido s-a autoproclamat, pe 23 ianuarie, președinte interimar al Venezuelei, la trei săptămâni după ce a fost ales președinte al Parlamentului venezuelean. Declarația lui a fost salutată de o mulțime de protestatari, dar și de lideri mondiali.

Foto: Epa


Cei trei asasini ai omului de afaceri vrâncean l-au urmărit încă de la începutul anului! Ce l-a transformat pe bărbat într-o țintă


 

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative