De Adrian Cochino,

”Avioanele de război au efectuat zeci de raiduri împotriva unor ținte aparținând Forțelor militare iraniene Al-Quds și Armatei Siriene, vizând inclusiv instalații anti-aeriene, centre de comandă, depozite de arme și baze militare, în semn de răspuns față de tirul de rachete lansat din Siria spre Israel”, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al armatei Israelului, potrivit Haaretz.

Le-am arătat iranienilor că avem capacitatea de a reacționa în forță

Înalt oficial israelian:

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un grup de opoziție cu rețea de activiști în Siria, a precizat că potrivit datelor sale, raidurile israeliene au ucis 11 oameni, inclusiv șapte care nu erau sirieni, ci cel mai probabil iranieni.

Agenția siriană de presă SANA a anunțat că doar doi oameni au murit și mai mulți au fost răniți.

O reacție a venit și din partea Rusiei, care a apreciat că atacurile israeliene au fost o mișcare greșită și că a discutat cu aliații pe această temă.

Tensiuni în regiune, probleme la Teheran

Acțiunea israeliană a venit după un atac cu rachete lansat din Siria către nordul Israelului. Rachetele, interceptate de apărarea anti-aeriană, au fost lansate în urma unei directive iraniene, au precizat oficialii israelieni.

Israelul a lansat în ultimii ani sute de raiduri aeriene în Siria, încercând să împiedice consolidarea prezenței militare iraniene acolo și livrarea de arme către gruparea libaneză Hezbollah, susținută de Teheran.

Ultima serie de atacuri vine la o săptămână după escaladarea tensiunilor dintre armata israeliană și gruparea militantă palestiniană Jihadul Islamic, aliată a Damascului.

Potrivit informațiilor citate de Deutsche Welle, Israelul a executat o acțiune de asasinare a liderului acestei grupări.

Atacul vine într-un moment delicat pentru regimul de la Teheran, care este confruntat acasă cu revolte ale populației după majorarea prețului carburanților

Citeşte şi:

Adriana Nedelea LA FIX | Politologul Stelian Tănase, despre confruntarea dintre Dăncilă și Iohannis: „Nu s-a câștigat aseară niciun vot, nu s-a pierdut niciun vot”

Opinii dure după ce copiilor din Moreni li s-au luat banii de burse: “Este absurd să spui că «ai capacitate de muncă, dar nu ești în stare să gestionezi 100 de lei pe lună»”

Procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar cinci ani. A avut o ascensiune uluitoare, deși secţia sa a finalizat un singur rechizitoriu într-un an

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie