Mergi direct la conținut »
Cristi Borcea rămâne după gratii, după ce i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cristi Borcea rămâne după gratii, după ce i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată

Cristian Borcea a cerut, miercuri, Tribunalului București să fie eliberat condiționat, după ce a fost încarcerat în februarie și are de executat o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare. Judecătorii i-au respins contestația, iar acum mai poate formula o nouă cerere abia în septembrie.

De Eduard Apostol,

Judecătorii de la Tribunalul București au luat azi în discuție contestația formulate de Borcea, după ce Judecătoria Sectorului 5 i-a respins, pe 24 aprilie, cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Jilava.

„Respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată. Stabileşte termen de reiterare a cererii de liberare condiţionată după data de 02.09.2019″, potrivit deciziei Judecătoriei Sector 5.

Tribunalul București a menținut decizia din 24 aprilie, așa că Borcea poate cere din nou instanței eliberarea condiționată doar în septembrie.

Cristian Borcea este închis la Penitenciarul Jilava, după ce pe 8 februarie a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, împreună cu Radu Mazăre. De asemenea, instanța a dispus ca fostului acționat al echipei de fotbal Dinamo București să-i fie confiscată suma de aproape un milion de euro.

Pe 18 martie, magistrații Curții de Apel București au stabilit că fostul finanțator al clubului Dinamo are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare, după ce i-au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal.

Instanța a decis să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent la Penitenciarul Jilava, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 4 martie 2014 – 2 iunie 2018 (4 ani și 3 luni) şi respectiv cea din 8 februarie 2019 până la data la care se va decide eliberarea condiționată.


Citește și: 

Risipă de milioane de euro! Într-un document al Ministerului Sănătăţii este recomandată folosirea exclusivă a unui produs comercial de la firma Roche, deşi există variante mai ieftine ale medicamentului!

Close
Închide
  Close