Mergi direct la conținut »
Criza măștilor de protecție. Directorul Unifarm spune că au fost comandate aproape 6 milioane de bucăți, care vor ajunge în țară săptămâna viitoare. „Avem stocurile permanent completate” Galerie foto
14imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Criza măștilor de protecție. Directorul Unifarm spune că au fost comandate aproape 6 milioane de bucăți, care vor ajunge în țară săptămâna viitoare. „Avem stocurile permanent completate”

Criza măștilor de protecție. Directorul Unifarm spune că au fost comandate aproape 6 milioane de bucăți, care vor ajunge în țară săptămâna viitoare. „Avem stocurile permanent completate”

Epidemia de coronavirus a dus la o criză majoră pe piața măștilor de protecție, care au ajuns să se vândă cu prețuri chiar și de 50 de ori mai mari. Motiv pentru care distribuitorul național de produse farmaceutice, Unifarm, a comandat un stoc de aproape 6 milioane de măști, scrie Agerpres.

De Iulian Budușan,

Directorul UNIFARM, Adrian Ionel, a declarat joi că săptămâna viitoare vor fi aduse 5-6 milioane de măşti de protecţie şi patru tipuri de dezinfectanţi.

„Am încheiat două contracte. Zilele următoare trebuie să facem plata pentru aceste produse şi să fie livrate la sfârşitul săptămânii viitoare. Pentru măşti şi dezinfectanţi. Măşti de patru tipuri şi dezinfectanţi – 25 de tone. 5 milioane de măşti, poate chiar 6. Astăzi vom vedea acest lucru foarte clar”.

Potrivit acestuia, vor mai fi aduse şi alte materiale, precum mănuşi de protecţie, combinezoane, intubatoare.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

„În afară de aceste lucruri vor mai veni şi suntem în negocieri şi pentru alte materiale specifice acestor lucruri – mănuşi de protecţie, combinezoane, intubatoare şi altele asemănătoare. Este o procedură standard care trebuie să urmeze nişte paşi. (…) Este vorba de 15 milioane de euro”, a mai spus Ionel.

Adrian Ionel a dat asigurări că stocurile de la UNIFARM sunt permanent completate.

Primul român infectat cu coronavirus a ajuns în această dimineață la Institutul Matei Balș din București, iar starea de sănătate este bună.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că noul coronavirus se propagă doar pe căile respiratorii, nu prin atingere și că nu există persoane purtătoare de virus.

La sate, veştile legate de coronavirus nu fac aceeaşi impresie ca la oraş. Oamenii îşi fac cruce şi se pun la dispoziţia lui Dumnezeu, care „ne fereşte, ne fereşte, până când ne nimereşte”.

Cum ne protejăm de coronavirus

Close
Închide
  Close