Fatemah a ajuns cunoscută după ce și-a modificat aspectul fizic și a postat imaginile pe rețelele sociale. Ea a fost poreclită „Zombie Angelina”, după ce a spus că a trecut prin zeci de operații estetice în încercarea de a arăta precum idolul ei, actrița Angelina Jolie.
Postările de pe rețelele de socializare i-au adus, la un moment dat, 486.000 de adepți pe Instagram.
Eliberată după o zi de la pronunțarea sentinței
În mod surprinzător, după ce fusese condamnată pe 12 decembrie, pentru vulgaritate și obscenitate, incitare la violență, obţinerea de venituri ilicite, încurajarea corupţiei în rândul tinerilor și lipsă de respect față de Republica Islamică Iran, Fatemah a fost eliberată pe cauțiune pe 13 decembrie.
După eliberare, ea a vorbit cu portalul de știri Rokna.
Nu știam deloc că acțiunile și comportamentul meu erau o crimă. Regret cu adevărat greșelile făcute.
Fatemah Khishvand:
„Vreau să duc o viață normală. În detenție am reflectat asupra faptelor mele”
„Detenția a fost o ocazie pentru mine de a reflecta asupra faptelor mele. Vreau să duc o viață normală cu familia mea acum”, a mai spus tânăra în interviul în care și-a pus cenușă în cap, despre care presa occidentală crede că ar fi putut fi ordonat de regimul de la Teheran.
De asemenea, Fatemah a spus vrea să se trateze de tulburare bipolară și să devină mamă în viitor.
„De multe ori am crezut că ceea ce am făcut pe Instagram nu merită suferința suferită. Și nu a meritat. Nu voi mai fi niciodată Sahar Tabar! Dacă vom mai reveni vreodată în spațiul online, atunci am s-o fac pentru a ajuta săracii și orfanii”, a mai spus ea.
Chiar și așa, imaginile rămân pe rețelele sociale, fiindcă iraniana are mai multe cluburi de fani.
Potrivit „Mirror”, Khishvand a fost arestată la 5 octombrie 2019, după sentința unui tribunal din Teheran, și a fost trimisă la închisoarea Shahre-rey, „cea mai periculoasă închisoare pentru femei din țară”. În aprilie, a cerut să fie eliberată, după ce a contractat coronavirusului, dar i s-a respins solicitarea.
Recent, o jurnalistă iraniană a lansat o campanie pentru eliberarea tinerei, explicând: „Republica Islamică are o istorie de chinuri ale femeilor. Trebuie să fim uniți împotriva acestui apartheid de gen”.