MENIU CAUTĂ
, de Iulian Simbeteanu

Cum arată laptopul cu cea mai mare rezoluție a ecranului din lume – VIDEO

Distribuie

Dacă în trecut Google s-a bazat pe partenerii de la Samsung, Acer sau HP pentru realizarea laptopurilor sale, de data aceasta a preferat să construiască gadgetul în interiorul companiei.

Noul produs folosește sistemul de operarea Chrome OS, dezvoltat tot de Google. Noul laptop se remarcă prin calitatea construcției, începând cu ecranul de 12,85 inci acoperit cu Gorilla Glass și cu rezoluția de 2.560 x 1.700 pixeli, cea mai mare din lume. Ecranul se remarcă și printr-un format bizar, de 3:2. Însă, Google susține că așa este mai bine afișat conținutul paginilor web.

Nici carcasa laptopului nu se lasă mai prejos, din punct de vederea al calității, fiind realizată integral din aluminiu.

Această construcție de calitate are și un preț pe măsură, iar acesta nu e deloc modest. Chromebook Pixel costă 1.300 de dolari, în versiunea de bază, cu SSD de32GB şi doar cu WiFi, iar modelul LTE cu SSD de 64GB costă 1.450 de dolari.  Spațiul de stocare redus este compensat de 1TB de în Google Drive, însă pentru o perioadă limitară la 3 ani. Laptopul are un procesor Intel i5 de ultimă generație şi 4GB de memorie RAM. Din păcate pentru un produs premium, Chromebook Pixel are doar două porturi USB 2.0.

Citește mai multe despre Google pe Libertatea.

Comentarii