Debranşarea nu înseamnă modificarea instalaţiilor interioare şi nu afectează sub nici o formă funcţionarea Punctului Termic al RADET, susţine Radu Opaina.

Iată de ce ai nevoie pentru a te debranşa:

  • Acordul scris al asociaţiei de proprietari. În acest scop, asociaţia va hotărî, o singură dată, printr-o adunare generală, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii care doresc să se debranşeze de la instalaţia de căldură a blocului, astfel încât interesele celorlalţi proprietari să nu fie afectate.
  • Acordul vecinilor de apartament (sus, jos, stânga, dreapta).
  • Anunţarea, în scris, a furnizorului local de căldură înainte cu 30 de zile.

Condiţiile pe care le pot impune asociaţia şi vecinii de apartament:

  • Realizarea unei surse proprii de încălzire cu instalaţii şi echipamente reglementate legal pe piaţa românească. Materia primă de funcţionare trebuie să fie gazul natural sau energia electrică.
  • Contorizare proprie pentru consumul de apă rece şi de gaze, dacă proprietarul optează pentru gazul natural.
  • Furnizorul de gaze trebuie să aibă şi el acordul asociaţiei de proprietari pentru utilizarea spaţiilor comune atunci când se va monta noua conductă de gaze.

Atenţie!

Nu da curs acelor informaţii conform cărora pentru debranşarea şi crearea unui sistem propriu de încălzire îţi trebuie proiect şi aprobare RADET, pentru care trebuie să plăteşti 1.000 de lei. Aceste acţiuni sunt abuzuri. Furnizorul trebuie doar anunţat, aşa cum spune legea.
Informaţii oferite de Radu Opaina
Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România.
www.fapr.ro

Urmărește cel mai nou VIDEO
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.